De buurtbewoners Vennen-Dikberd-Hannekenshoek zitten met veel vragen, onzekerheden, met angsten over de toekomst van hun woning, hun omgeving.  'Niemand hier is geïnformeerd over de MER-plannen van het provinciebestuur. Slechts 30 bewoners (enkel binnen de deelgebieden) zijn met een kleine brochure die vol  vakjargon staat, hierover ingelicht', luidt het.

Woensdagavond verzamelden 40 bewoners van de Vennen-Dikberd-Hannekenshoek-Geelseweg bij Maes Industries voor een informatievergadering. 

Raadsman Kristof Benijts : 'Bedoeling is dat ik al de bezwaarschriften tegen 15 december bij het provinciebestuur neerleg. In het kader van openbaarheid van bestuur zijn hier zeker fouten gemaakt. We gaan alles verder in detail bestuderen'.

Terry Knijff uit Vennen is pas mama geworden van haar 3e kindje : 'We wonen nu  6 jaar in onze volledig gerenoveerde boerderij. We hebben op die plaats ons genesteld  voor de natuur, het prachtige landschap.  We zien er regelmatig een kolonie vleermuizen en zwaluwen.  Als er hier industrie komt,  gaat dat allemaal verloren.  De waarde van ons huis daalt met de dag. Ik hou trouwens m'n hart vast hoe m'n kinderen met de fiets veilig naar school geraken'.

'Er is een sterk gebrek aan communicatie vanuit de provincie en de gemeente. Deelgebied 3 Vennen-Dikberd is het zwaarst getroffen', onderstreept Johan Serneels Actiegroep Vennen-Dikberd-Hannekenshoek.  '27ha agrarisch gebied moet verdwijnen waarbij bewoners waarschijnlijk worden onteigend of weggepest, sommigen hebben net verbouwd, anderen wonen er reeds heel hun leven.'

Wordt vervolgd.