Op 27 januari opent Baby Spa een filiaal in Herentals. Na het succes van de eerste Baby Spa van België in Antwerpen kunnen ouders met hun baby dus ook komen genieten in Herentals, de 1e Baby Spa in de Kempen.


In 2016 opende Chiara van Hirtum de 1e Baby Spa van België. In de Baby Spa verwelkomen we ouders met hun baby van 0 tem 6 maanden. Tijdens het eerste deel van de sessie krijgen de baby's een zwemluier aan en een drijfring om zo heerlijk te genieten van hydrotherapie in hun eigen luxueuze jacuzzi.

Tijdens een sessie bewegen de baby's vrij in het water, zonder ondersteuning van de ouders. De Baby Spa is niet alleen ontspannend maar stimuleert ook de motorische ontwikkeling, vergroot de longcapaciteit en verhelpt kwaaltjes zoals krampjes en reflux.


Na het hydrotherapie gedeelte volgt een babymassage gegeven door de ouders. Tijdens de hele sessie worden ouders begeleid door daarvoor opgeleid personeel. Tijdens de massage worden er ook tips gegeven rond technieken die ouders kunnen gebruiken bij constipatie, onrust, reflux en andere kwaaltjes. Doordat het aantal plaatsen beperkt is, is er voldoende tijd om elke ouder bij te staan en op mogelijke vragen te beantwoorden.

Volgend op het succes in Antwerpen opent er een 2e Baby Spa in Herentals met een feestelijke opening op 27 januari tussen 14u en 20u. Deze zal worden uitgebaat door Paulien Hoes.

Paulien is verpleegkundige van opleiding maar haar hart heeft toch altijd bij vroedkunde gelegen. Tijdens haar master opleiding koos ze daarom voor keuzevakken rond visie op vroedkunde, de zwangere vrouw, bevalling en de pasgeborene. De liefde voor vroedkunde werd aangesterkt wanneer ze zelf mama werd van haar zoon Dries (11 maanden). "Precho is voor mij de ultieme manier om de liefde voor mijn zoon en de liefde voor de zorg combineerbaar te maken" - aldus Paulien Hoes

Nieuwsgierige ouders kunnen alvast een kijkje nemen op de website https://www.precho.be/baby-spa en hun plekje reserveren. De Baby Spa zal te bezoeken zijn na afspraak op adres Nederrij 48, 2200 Herentals.

Baby Spa is een onderdeel van Precho. Bij Precho kunnen zwangere vrouwen terecht voor zwangerschapsmassages, en 2D, 3D en 4D echo's onder begeleiding van een verpleegkundige of vroedvrouw. Na de geboorte kunnen ouders in de Baby Spa terecht voor een sessie met hun baby van 0 tem 6 maanden.