U bent hier

Milieugroep Sint-Claracollege wint Groene Pluim

Kempen regio
10.02.2019 - 22.12u
Door: Mark Jaspers

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Kempen werd naar jaarlijkse gewoonte ook de Groene Pluim uitgereikt. Met de Groene Pluim zet Groen Kempen organisaties die tonen dat het anders kan in de bloemetjes. Dit jaar keek Groen Kempen hiervoor naar doeners die uitblinken op het ecologische domein.

Genomineerden waren de milieugroep voor hun inzet om leerlingen op een bewuste manier te leren omgaan met het milieu en Natuurpunt tussen Wamp & Nete omwille van hun dagelijkse zorg en inzet voor natuurgebieden Rode Del, Hooyput, Arendonkse Watering, Graaf, Goorbossen en Goorneetje.

Tom Claessen van Groen Arendonk lichtte de keuze van de genomineerden toe. "Milieugroep Sint-Claracollege maakt jongeren van binnen en uit buiten onze gemeente bewust hoe ze hun dagdagelijkse bezigheden kunnen combineren met zorg voor het milieu.

De vrijwilligers van de Arendonkse afdeling van Natuurpunt zetten zich dagelijks in voor het beheer en de uitbreiding van de natuurreservaten in en om onze gemeente. Daarmee ondersteunen ze niet alleen de fauna en flora in de reservaten, maar creëren ze ook mooie, authentieke wandelomgevingen."

Na online voting en een stemming onder de aanwezigen kwam de milieugroep van het Sint-Claracollege als winnaar uit de bus. Regiovoorzitster Kim Buyst zette beide verenigingen in de bloemetjes. 'De opeenvolgende klimaatmarsen van de voorbije weken geven aan dat meer en meer mensen prioriteit geven aan een ecologische samenleving', Zei de voorsitster. 'Zowel bij Natuurpunt als bij Milieugroep Sint-Clara zitten heel wat doeners die hierin het juiste voorbeeld geven. Blijf zo zeker voort doen!'

Over Natuurpunt Wamp & Nete

Deze Natuurpunt-afdeling is actief in Arendonk en Retie. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. De vrijwilligers van natuurpunt beheert in Arendonk het natuurgebied Tussen Wamp en Neten. Dat natuurgebied bestaat uit zes deelgebieden : Rode Del, Hooyput, Arendonkse Watering, Graaf, Goorbossen en Goorneetje.

De vrijwilligers van Natuurpunt werken momenteel zeer actief aan een project in de Rode Del. Daar worden verlaten vijvers hersteld zodat niet enkel zeldzame watervogels als de roerdomp en de woudaap, maar ook bijzondere vissoorten als de grote modderkruiper hun weg terug kunnen vinden naar de Rode Del.

Verder werken de terreinploeg van Natuurpunt en de vrijwilligers van de afdeling Wamp en Neten er aan de sanering van vervuilde percelen en zorgen ze voor meer licht en lucht voor de oorspronkelijke heide en loofbossen.

Heide vormt het uitgelezen leefgebied voor de gladde slang, een Europees beschermde soort die voor de mens ongevaarlijk is. Zo zorgt Natuurpunt Wamp en Neten voor een paradijs voor vogels en andere dieren en voor een schilderachtige omgeving voor de wandelaars.

Over Milieugroep Sint-Clara

De milieuwerkgroep is een enthousiaste groep leerkrachten die zich samen met de leerlingen op verschillende manieren wil inzetten om leerlingen op een bewuste manier te leren omgaan met het milieu.

Dat doet de werkgroep door allerlei acties te ondernemen:
- PET, plastic en aluminium verpakkingen bannen ze op school;
- ze drinken uit een glas of een drinkbus;
- ze sorteren ons afval in de juiste vuilnisbak;
- ze respecteren het milieu niet alleen op school, maar ook op excursies, sportdagen, recepties, feestjes, ...
- ze doen mee aan dikketruiendag;
- ze gaan voor een goede luchtkwaliteit op school;
- ze proberen ons papierverbruik te reduceren;
- ze werkten een milieucharter uit.

Milieuwerkgroep Sint-Claracollege: er is geen PLAN(eet) B. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto