U bent hier

Mini-tentoonstelling 25 jaar de Werft Geel

Geel
12.09.2019 - 17.41u
Door: Mark Jaspers

"Iedereen weet ondertussen dat Cultuur niet de kers op de taart is, maar de taart zelf!"

Na een ongezien succesvol parcours, van niet minder dan 25 jaar, bereikt Cultuurcentrum de Werft een hoge maturiteitsgraad. Met het kwaliteitsvol Cultuuraanbod weet het zich al decennia voortreffelijk te onderscheiden in het landschap en is de Werft uitgegroeid tot één van de strafste cultuurcentra van Vlaanderen met een werking die Geel en de regio ver overstijgt.

Voor het eerst in zijn geschiedenis bouwt de Werft in de foyer van het Cultuurcentrum een heel kleine bescheiden mini-expo op, een pareltje, waarbij het nu gaat over het aanbod van de Werft zelf.

Trefzeker toont de Werft op twee witte muren een bijna museale presentatie van de ingekaderde cultuurbrochures (vanaf het prille begin in 1994 tot en met de mijlpaal van het 25-jarig bestaan in 2019).

Strak opgehangen in een groot vierkant. Je krijgt een goed beeld van de krachtige beelden die vakkundig werden gekozen als seizoencovers. De reeks, die letterlijk het rijke cultuuraanbod van de afgelopen 25 jaar bevat, voorziet op het einde ook twee lege kaders, die aangeven dat de volgende twee seizoenen nu reeds in opmaak zijn.

De programmatoren zijn al naarstig op zoek, via prospecties in binnen- en buitenland, naar kwaliteitsvol aanbod voor een divers doelpubliek voor de volgende jaren.

Een tweede muur toont een tachtigtal tentoonstellingsaffiches, slechts een greep uit de meer dan honderd tentoonstellingen die de Werft de afgelopen jaren gestalte gaf. Opgehangen in een energierijke wolk ziet de bezoeker in één oogopslag dat de Werft een kwaliteitsvol huis is dat barst van de passie voor kunst en cultuur.

De Werft is dankbaar voor het vertrouwen dat ze al 25 jaar mag ontvangen van zijn publiek, van de artiesten en kunstenaars, van personeel en vrijwilligers én van zijn belangrijkste steakholder de Stad Geel!

Deze mini-tentoonstelling is gratis te bekijken in de foyer van Cultuurcentrum de Werft, Werft nr. 32 te Geel, tijdens de kantooruren van 13 september tot 13 december 2019.

www.dewerft.be

Cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

imageMeer nieuws

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland 17.11.2019 - 18.19u

Sanne Cant komt boven water in Hamme : 2e

Sanne Cant komt boven water in Hamme : 2e
Kempen regio | Lille | Neteland | Vlaanderen 17.11.2019 - 15.04u

In dialoog met de kunstenaar

In dialoog met de kunstenaar
Herentals 17.11.2019 - 11.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto