U bent hier

Moderne Partridge Family lost verwachtingen in - Trix Muziekcentrum Antwerpen

Internationaal | Vlaanderen
09.11.2015 - 15.39u
Door: Herman Gezelle

Kitty, Daisy & Lewis is de Londense retro-familie Durham (twee zussen en broer) die samen pop, rockabilly en wat swing op een nostalgische manier weten te verweven. In maart dit jaar verscheen hun nieuwe worp 'The Third' die zondagavond in Trix Muziekcentrum Antwerpenzo goed als compleet werd gepresenteerd.

N-muziekresencent Alfons Maes : 'Om het geheel in juiste banen te leiden hadden ze niemand minder dan Mick Jones, van The Clash, gevraagd om de job te klaren. Op dit album horen we een rijkelijk mengsel van country, ska, R&B (de échte bedoelen we) maar ook soul en pop steken her en der de kop op.

De dag van vandaag zijn het niet alleen de twee meisjes die samen met hun broer de planken delen. We mogen nu gerust spreken van een degelijke band waarin ook mama en papa een plaats hebben gekregen. Ook de Jamaicaanse trompettist Eddie 'Tan Tan' Thornton blijkt nu een vaste waarde in hun line-up te zijn maar die ze helaas nog steeds als een 'special guest' aankondigen.

Een zondagavond in een goed volgepakte Trix club, met muziek van deze moderne Partridge Family en een disk jockey die welgeteld anderhalf uur de tijd kreeg om het publiek op te warmen, het werd een leuke avond. Niet alleen rock-'n-roll en rockabilly muziek schalmde door de luidsprekers, neen, we werden echt verwend en ook met nummers uit de glam-, pop-, en rockwereld zoals de Kinks en Rubettes wist deze kerel er de ambiance al meteen in te krijgen.

Klokslag 21:00 betrad de familie het podium, het publiek was inmiddels tot helemaal vooraan het podium geschoven wat dus zorgde voor een betere interactie met het publiek. Met 'Bitchin' In The Kitchen', 'Feeling Of Wonder' en 'Baby Bye Bye' zat de sfeer er al danig is maar helaas was er vooraan geen plaatsje meer vrij voor de danslustigen.

Hoe mooi een ska-nummer ook maar kan klinken, helaas kon Eddie 'Tan Tan' Thornton daar met zijn trompet niet echt een meerwaarde aan geven. 'Turkish Delight', ook nog steeds uit de nieuwe langspeler, klonk niet echt zoals het hoorde maar 'Whenever You See Me', en het met leuke fingerpicking beginnende bluesy 'Good Looking' Woman' en 'Whiskey', ook allemaal gedistilleerd uit 'The Third', trokken dan geheel weer recht.

Halverwege de set kregen we nog enkele nummers uit datzelfde album voorgeschoteld.
'Never Get Back', 'No Action' en 'Developer's Disease' waren dan weer voortreffelijk presentaties.

De avond werd eigenlijk een gezellig nostalgisch onderonsje en de entertainers van vanavond was de familie Durham.
Als je daar dan bovenop nog een leuke Canned Heat cover, 'Goin' Up The Country', gooit, dan vergeven we hen met plezier de dingen die voor ondergetekende altijd niet even 100% loepzuiver overkwamen. Het zijn tenslotte ook maar mensen, niet?'

Setlist:
Bitchin' In The Kitchen (The Third)
Feeling Of Wonder (The Third)
Baby Bye Bye (The Third)
It Aint Your Business (The Third)
Turkish Delight (The Third)
Whenever You See Me (The Third)
Good Looking Woman (The Third)
Never Get Back (The Third)
No Action (The Third)
Whiskey (The Third)
Developer's Disease (The Third)
Going Up The Country (Canned Heat cover)

Report & photo's: Alfons Maes © / NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto