U bent hier

Montmartre lag zondag even in Herentals

Herentals | Neteland
10.09.2017 - 22.09u
Door: Mark Jaspers

Zondag kon je heel wat kunstenaars aan het werk zien in de schilderachtige omgeving van het prachtige Begijnhof van Herentals.

Door hoge hagen omringde pleintjes zetten kunstenaars hun beste beentje voor. Schilders maar ook beeldhouwers, keramisten, breisters, haaksters en andere specialisten in textielkunst, juweelontwerpers, grafische kunstenaars, experten in origami en glas in lood, bloemschikkunstenaars en nog meer gedreven personen aan het werk zien met een of ander aspect in hun specifieke discipline.

Op deze 8e editie van Montmartre kon je uiteraard ook genieten van diverse optredens tijdens het namiddagprogramma aan het Fundatiehuis waar je iets zoets of zouts kon snoepen met de nodige drankjes erbij.

Er werd vegetarisch gekookt ten voordele van SISP, een internationale organisatie, die opkomt voor een schooltje in India.

Je kon boogschieten bij de Aloude St.-Sebastiaansgilde, kijken naar het bakken van keramisch werk in een raku-oven en genieten van een fototentoonstelling. Kortom een hele zondag gezellig kuieren doorheen het Begijnhof met een acrobatie- en goochelact, een workshop grafische kunst voor kinderen en uiteraard was er weer de lekkere gebakken haring, pannenkoeken of een andere versnapering.

De weergoden waren deze 8e editie opnieuw gunstig gezind met een massale opkomst als gevolg.  Proficiat aan Claire en al haar medewerkers en vrijwilligers voor deze geslaagde editie 2017. Nu kijken we al uit naar de volgende editie.

Mark Jaspers / NNieuws.

  

imageMeer nieuws

Koningsdag : Te Deum in St.-Waldetrudiskerk

Koningsdag : Te Deum in St.-Waldetrudiskerk
Grobbendonk | Herentals | Nationaal 15.11.2019 - 16.10u

De Ark opent de wachtlijsten voor Cohousing Land van Aa

De Ark opent de wachtlijsten voor Cohousing Land van Aa
Kasterlee | Kempen regio | Lille | Turnhout regio 15.11.2019 - 16.04u

Mogen sportclubs spelers verplichten om naakt te douchen? "Dit mag je niet eisen"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.11.2019 - 09.52u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 15.11.2019 - 09.41u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto