Eisden kwam goed georganiseerd in verdediging naar Noorderwijk en speculeerde duidelijk op de tegenaanval. Als staartploeg kon je het hen ook moeilijk kwalijk nemen. Knokken voor elk punt om onderaan weg te geraken.

'Dit resulteerde in de aanvangsminuten in een drietal duidelijk kansen voor de Noord Limburgers maar Morad of de paal brachten redding', zegt Eddy Lambaerts.

De thuisploeg ging hoog druk zetten en dit had een typische Ilias El Attabi doelpunt tot gevolg (1 – 0).

'De bezoekers reageerden gepast en binnen de minuut hingen de bordjes weer in evenwicht via Meerburg (1 – 1). Pas na 10 minuten begonnen de Real-boys onder stoom te komen en konden zo een geruststellende voorsprong uitbouwen via Dahmani 2 – 1, Mo El Fashi 3 – 1 en El Attabi met de 4 - 1.

Vlak voor de rust vonden de Limburgers evenwel nog een klein gaatje en de 4 - 2 via Anab was een logische ruststand.

De tweede helft gaf aanvankelijk eenzelfde spelbeeld met een rustig dominerend Noorderwijk en El Attabi die zijn ploeg op een geruststellende 5 – 2 bracht.

Zo leek het maar toch weer vermijdbare doelpunten zorgden opnieuw voor spanning in De Mixx, Meerburg met zijn tweede van de avond en Fory zorgden voor de 5 - 4. Na 30 minuten was de veer echter duidelijk gebroken bij de bezoekers en El Fashi (2 keer) en El Attabi mochten hun doelpuntenreeks verder aanvullen.

Tijdens de laatste minuten opteerde thuiscoach Heremans ervoor om zijn beloften het veld op te sturen en hen zo deelgenoot in de overwinning te maken. Missie geslaagd, volgende week de topper in Lier tegen Proost en de strijd om de zesde plaats.

Scoreverloop

3' El Attabi 1 - 0; 4' Meerburg 1 - 1; 10' Dahmani 2 - 1; 15' El Fashi 3 - 1; 15' El Attabi 4 - 1; 17' Pasaribu 4 - 2

2e helft
21' El Attabi 5 - 2; 24' Meerburg 5 - 3; 26' Fory 5 - 4; 30' El Fashi 6 - 4; 32' El Attabi 7 - 4; 33' El Fashi 8 - 4.