U bent hier

'Moordenaar juf Mieke Noorderwijk is man, droeg orthopedisch schoenenmerk Finn Comfort' : opsporingsbericht - update 90 tips

Herentals | Neteland
23.12.2020 - 14.55u
Door: Herman Gezelle

De familie van Mieke Verlinden, de juf die op 10 november vermoord werd in haar woning in de Fabiolastraat Noorderwijk, hoopt dat er snel een doorbraak komt in het onderzoek.  Want na anderhalve maand is er nog altijd géén spoor naar de dader. De juf was op bijzonder gewelddadige manier vermoord met 101 messteken.

Opsporingsbericht Federale politie : 'Mannelijke dader' - opsporingen@police.belgium.eu of 0800/30 300 (gratis).

'Op maandag 10 november  werd de 59-jarige Mieke Verlinden dood aangetroffen door haar man in hun woning gelegen in de Fabiolastraat in Noorderwijk. De dader gebruikte buitensporig geweld.

Juf Mieke werd vermoord door toebrenging van 101 messsteken. Voorlopig tasten de speurders in het duister naar het motief van deze moord.

Er zijn wel enkele elementen die kunnen leiden naar de, zonder twijfel, mannelijke dader. Dit is bevestigd door DNA onderzoek.

Vermoedelijk zijn de feiten gepleegd tussen 09.00 uur en 10.34 uur. Dit kan afgebakend worden aangezien Mieke om 09.00 uur de post nog uit de brievenbus heeft gehaald en deze op de tafel lag. Op een whatsapp berichtje van 10.34 uur heeft ze niet meer gereageerd.

De dader moet aangebeld hebben en via de voordeur zijn binnengegaan. Mieke's slippers lagen als het ware uitgeschopt in de woonkamer en een eetkamerstoel stond op een vreemde plaats.

Mieke werd uiteindelijk vermoord in de keuken. Een portefeuille met geld bleef onaangeroerd op de eetkamertafel liggen.

De dader heeft zich tijdens de feiten (mogelijk) verwond waardoor ook bloed van het slachtoffer op zijn kledij kan hebben gezeten.

De speurders doen dan ook een oproep naar getuigen die in die periode iemand hebben opgemerkt met onverklaarbare verwondingen aan de hand (hoe klein ook) en/of thuis is gekomen met bebloede kledij.

Ook doen de speurders een oproep naar getuigen die mogelijks verdachte handelingen of voertuigen hebben gezien rond of in de nabijheid van de woning.
Misschien is de dader een stuk te voet gegaan en op een andere plaats in een wagen gestapt, ook het openbaar vervoer kan niet uitgesloten worden.

In de keuken werd een schoenspoor van de dader gevonden. Het gaat om een afdruk van een hele specifieke zool nl. de Finnamic zool van het orthopedisch schoenenmerk, Finn Comfort.

Twee modellen voor heren hebben deze zool: de Huelva, een laag model, en de Sarasota, een hoog model.

De dader droeg vermoedelijk tijdens de feiten blauwe Latex handschoenen. Een afgescheurd stukje daarvan werd teruggevonden nabij het slachtoffer. Misschien doen deze elementen bij iemand een belletje rinkelen?

Alle informatie, elk detail, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

De speurders vragen daarom of iedereen die weet heeft van een conflict - misschien één waar Mieke zich niet zelf bewust van was, op school of ergens anders – dit te melden.'

opsporingen@police.belgium.eu - of bel of 0800/30 300 (gratis).

Foto : Politie Neteland bij het huis van het verdict op de dag van de moord  / Nnieuws - M. Weyers // foto's onderzoek : politie.be opsporingen.

UPDATE  27/12 om 15.15u: 

90 tips na oproep van familie vermoorde juf Mieke

Speurders hebben ondertussen 90 tips ontvangen over de gewelddadige moord op Juf Mieke. De tips kwamen er na de oproep in het opsporingsgprogramma Faroek.

Veel tastbare aanwijzingen hebben de speurders nog niet: alleen een DNA-spoor en een schoenafdruk. Maar dé gouden tip blijft voorlopig uit.  (pol)

imageMeer nieuws

Vlaamse consument wil meer informatie over duurzame kleding

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.06.2022 - 09.08u

Oekrainse vluchtelingen in Vorselaar nemen deel aan Na Fir Bolg

Internationaal | Nationaal | Neteland | Vorselaar 24.06.2022 - 01.49u

Primeur : eerste 'coronavrije' mosselseizoen voor De Vis Factorij

Primeur : eerste 'coronavrije' mosselseizoen voor De Vis Factorij
EU | Herentals | Internationaal | Neteland 23.06.2022 - 20.39u

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.06.2022 - 14.59u

Yasmien Naciri nieuwe manager Innovatiecentrum Werk

Kempen regio | Provincie Antwerpen 23.06.2022 - 14.53u

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out
Kasterlee | Kempen regio | Neteland 23.06.2022 - 13.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto