U bent hier

'N-VA Herentals trekt kaart van ondernemers, jongeren én deelgemeenten : Pascale, Andreas, Rikkert en Yoleen'

Herentals
04.12.2017 - 03.19u
Door: Herman Gezelle

N-VA Herentals trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 met federaal parlementslid Yoleen Van Camp op kop. De partij pakt uit met een paar bekende nieuwkomers: zo wordt zaakvoerder Pascal Van Nueten (46) van familierestaurant Wolfstee de lijstduwer.

'N-VA Herentals werkt volop aan actiepunten om de stad weer op de kaart te zetten', zegt Van Camp. 'Bij die oefening gaat er veel aandacht naar ondersteuning voor de middenstand, horecanten en ondernemers, de jeugd en de deelgemeenten.'

'Bovenop de gekende actiepunten: een vlotte mobiliteit en parkeerbeleid, opnieuw een sterk stadsimago en veiligheid. Tot dat verhaal voelden zich spontaan gekende Herentalsenaren aangetrokken die in onze stad wonen en werken. Zij komen de ploeg versterken.'

Federaal parlementslid Yoleen Van Camp zal de lijst trekken.

'Ondernemer en zaakvoerder van restaurant-minigolf Wolfstee Pascal Van Nueten zet letterlijk zijn schouders onder de lijst als duwer. Ook Rikkert Van Bauwel (turnleraar in basisschool Noorderwijk) en Andreas Huyskens (medewerker in de cafeteria Netepark) komen de lijst versterken.

Van Camp trekt de lijst: "Wij gaan voor een degelijk beleid met mensen die geworteld zijn in Herentals en creatieve ideeën hebben over hoe het beter kan. Onze prachtige, historische stad ligt centraal en heeft een unieke groene gordel en daarmee alle troeven voor inwoners en toeristen, te meer met de landelijke pareltjes Morkhoven en Noorderwijk.

Daar scheurt jammer genoeg het vrachtverkeer door. Het groen wordt te weinig gekoesterd en onze trekpleisters nauwelijks gepromoot. Voetpaden zijn slecht onderhouden, fietsen is al niet veel aangenamer over die kasseien en met de auto sta je overal stil.

Het huidige stadsbestuur is uitgeblust en krijgt weinig gedaan. Wat is er in die 11 jaar eigenlijk verwezenlijkt? Van beloften zoals een fuifzaal voor onze jeugd, de heraanleg van 't Loopke en het stadspark of een sporthal in Noorderwijk komt weinig in huis.

Jaar na jaar verergert de leegstand in het centrum. Het zwerfvuil, onkruid, de leegstand en criminaliteit moeten hard aangepakt worden. Er moet dringend aangedrongen worden bij NMBS/Infrabel op de ondertunneling van de overwegen in het centrum.

Onze stad verdient beter. Met de vele trekpleisters en troeven valt er zoveel te beleven en met het juiste beleid, visie en ambitie kan Herentals echt op de kaart gezet worden.

Andreas, Rikkert en Pascal belichamen onze boodschap dat eindelijk de kaart van ondernemers, jongeren en de deelgemeenten getrokken moet worden. Wie zich ook geroepen voelt om mee te bouwen aan een bruisend Herentals, is welkom om ook de sprong te wagen."

Andreas Huyskens (32): "Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar. Jarenlang draaide ik mee in de Herentalse horeca, onder andere in het Ciné Café en Den Thijs. Ook heb ik jaren Frituur De Molekens uitgebaat en nu werk ik in het Netepark.

Na al die jaren in de Herentalse horeca kan ik niet anders dan vaststellen hoe het huidige bestuur tekortschiet naar onze jeugd, het verenigingsleven en horecanten. Ik heb zelf nog met enkele vrienden Ciné Reunion en Ciné's Festival georganiseerd en dat trok duizenden fans. Het publiek is er maar het bestuur ondersteunt niet met zalen of locaties om fuiven te geven.

Het huidige stadsbestuur is goed in beloften maar na 11 jaar is het er nog altijd niet in geslaagd om een nieuwe fuifzaal te voorzien. Mijn drijfveer om op te komen is dat de N-VA eindelijk de kaart trekt van de jongeren en werk wil maken van een veiliger Herentals, want er mag gerust meer blauw op straat wat mij betreft."

Rikkert Van Bauwel (44): "In het centrum van Noorderwijk, in de Brouwerijstraat, woon ik met de hier geboren en getogen Sophie De Ceulaer, die hier haar praktijk als kinesiste heeft en met onze 2 prachtige kinderen Xander en Merel. In "Nodderwijk" kennen ze me beter als Meester Rikkert want ik ben al meer dan 15 jaar turnleerkracht in de basisschool hier.

Daarnaast ben ik ook nog actief in onze gemeente, onder meer in het wandel- en fietsclubje van de vrienden van den basket en als helpende hand bij activiteiten van onze wijk "centrum".

Elke week volg ik het voetbal en vaak zie je me ook verschijnen op Noordstar om onze lokale voetballers aan te moedigen. Waar ik mij vooral op wil inzetten, is de belangen van onze deelgemeente. Noorderwijk leeft echt maar er wordt weinig gedaan om dat te ondersteunen vanuit het stadsbestuur. Zo is er nog altijd geen nieuwe sportzaal, nochtans vaak beloofd. Waar en wanneer komt die er nu eindelijk?

Gaat de jeugd van Noorderwijk en Morkhoven kunnen blijven sporten in onze eigen buurt of moeten we daar binnenkort ook allemaal voor naar Herentals? Nog steeds raast er sluip- en vrachtverkeer door ons centrum en omliggende wegen wat de wegen ook aangetast heeft.

Ook de schoolgaande jeugd moet extra voorzichtig zijn met dit drukke verkeer door het centrum. Als vader en leerkracht vind ik dat er echt werk gemaakt moet worden van verkeersveiligheid."

Pascal Van Nueten (46): "Ik ben vader van twee dochters en al 25 jaar zaakvoerder van Wolfstee. Als geëngageerde Herentalsenaar hecht ik veel belang aan ons verenigingsleven en sponsor ik heel wat evenementen en organisaties. Als ondernemer definieer ik mezelf als creatief en energiek en dat wil ik nog meer inzetten voor onze stad.

Ik heb in de voorbije decennia hoofdzakelijk geleerd dat het in Herentals goed leven is, maar dat het ook beter kan en dat het vooral beter moet. Uit mijn wekelijkse uurtjes joggen in de groene omgeving van Sport Vlaanderen put ik kracht en inspiratie, een aanrader voor iedereen.

Hoe vele inwoners van onze stad erover denken en wat er leeft en speelt, hoor ik bij talloze ontmoetingen op Wolfstee met eigen oren. Er mag gerust wat meer leven in de brouwerij komen, waarbij onze troeven qua toerisme, ondernemers, cultuur en ons rijke verenigingsleven beter ondersteund worden.

Onze ondernemers, middenstanders en horecanten verdienen inderdaad meer ondersteuning dan ze vandaag krijgen van het huidige stadsbestuur. Ik leerde ondertussen ook dat het leven te kort is om aan de zijlijn te blijven staan.

Mijn "zin" om vooruit te gaan is bovendien te groot, niet alleen met mijn zaak, maar ook met mijn stad. Vandaar dat mijn besluit genomen is: in plaats van aan de kant te blijven staan, wil ik vanaf nu, samen met N-VA van wal steken, richting een bruisend Herentals.' (pb-pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto