"Maak de ondergrondse parkeergarage van het nieuwe ontmoetingscentrum in Kasterlee altijd toegankelijk." Dat vraagt de Kastelse oppositiepartij N-VA aan het gemeentebestuur.

Momenteel mogen de parkeerplaatsen enkel gebruikt worden als er iets te doen is in het ontmoetingscentrum of het naastgelegen cafetaria De Pit, maar op andere momenten is de garage bijna volledig leeg. Een dure, gemiste kans, volgens N-VA.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee reageert verontwaardigd op de uitlatingen van Kris Goossens, fractieleider van N-VA in Kasterlee, over de ondergrondse parking van het nieuwe ontmoetingscentrum (OC) in Kasterlee.

"Het kan toch niet dat gemeenschapsgeld gebruikt wordt voor de privé-garage van onze burgemeester?", vroeg Kris Goossens zich af.

Ward Kennes pikt deze opmerking niet en spreekt van foutieve berichtgeving. "Vorige zaterdag rond 8.25u heb ik mijn auto in de parking van het OC geparkeerd omdat ik daar vanaf 8.30u een vergadering had in zaal 2 op de eerste verdieping", stelt Ward Kennes. "Ik begrijp niet dat men zich enerzijds druk maakt omdat de parking te weinig wordt gebruikt en anderzijds dat als een gebruiker van het OC conform alle regels zijn auto in de parking stalt tijdens een vergadering publiek gaat verklaren dat 'met gemeenschapsgeld een privé-garage wordt gemaakt voor de burgemeester'"

De burgemeester stuurde over de hele heisa een e-mail naar alle gemeenteraadsleden van Kasterlee met een kopie van de reservatie van de vergaderzaal in het OC van zaterdag.

De parking kan in ieder geval gratis worden gebruikt door bezoekers van het OC en café De Pit. De signalisatie van de ondergrondse parking is nog onderweg. (pp)