U bent hier

Nachtelijke storm richt ravage aan : terrassen Grote Markt in het rond, boom op Bouwelse Steenweg, gat in HYC-ijsbaan dak

Herentals | Herenthout | Neteland
21.10.2021 - 06.33u
Door: Herman Gezelle

De nachtelijke storm Aurore heeft ook op de Grote Markt in Herentals schade aangericht. Volledige terrassen met paraplu's vlogen woensdagnacht en donderdagochtend in het rond.  Het KMI had code geel afgekondigd met rukwinden tot 90 km/u.

Ook de houten afbaking met bloembakken ging er tegen de vlakte. In de meeste gevallen was de schade beperkt.  Het terras van café Den Beiaard is compleet weggewaaid.

In Herenthout kwam op de Bouwelse Steenweg een omgewaaide boom op de weg terecht. Brandweer Kempen kwam ter plaatse om de boom te verwijderen.   Er vielen geen gewonden. 

Stormschade aan HYC-ijsbaan dak

Aan de HYC-ijsbaan aan de Vorselaarsebaan Herentals is een grote scheur vastgesteld in het overdekkende tentzeil.  In de loop van vrijdag wordt het beschadigde deel tussen de twee grote overkappingen weggehaald.

Er is nu een gat in het dak waardoor het binnen kan regenen.  De herstelling van het dak zou over 2 tot 3weken kunnen uitgevoerd worden.

Brandweer Kempen kreeg meer dan 100 oproepen voor stormschade. Het ging dan vooral over takken en bomen die zijn losgekomen, en loshangend materiaal dat is gaan vliegen.  Foto's Peter Vanderveken/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto