U bent hier

Nathalie Van Sande lijsttrekker Open Vld HNM

Herentals
04.05.2018 - 11.45u
Door: Herman Gezelle

Open Vld HNM trekt naar de verkiezingen met Nathalie Van Sande als lijsttrekker en Walter Vanhencxthoven als lijstduwer. Huidig gemeenteraadslid Dirk Van Thielen staat op plaats twee. 

De lijst van Open Vld HNM voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober wordt aangevoerd door Nathalie Van Sande uit Noorderwijk. Als telg van een Herentalse ondernemersfamilie, wil zij een ambitieuzer Herentals zien: "Herentals moet terug aantrekkelijk worden voor zowel inwoners als bezoekers. Een levendige en bruisende stad is een stad waarin alle mogelijkheden optimaal benut worden."

Op de tweede plaats vinden we huidig gemeenteraadslid Dirk Van Thielen. Geen fan van grote droomprojecten, maar eerder met beide voeten op de grond: "Ik hou me liever bezig met het oplossen van de problemen waar de mensen echt van wakker liggen: propere straten, hardere aanpak van sluikstorten, vandalisme en een betere mobiliteit om er maar enkele te noemen."

Als notaris en gewezen gemeenteraadslid stelt Walter Vanhencxthoven al zijn politieke en inhoudelijke ervaring ten dienste van de liberale verruimingslijst. Om deze rol optimaal op zich te kunnen nemen, heeft hij vol overtuiging besloten om lijstduwer te zijn.

Voorzitter Frederic Heylen zal op de voorlaatste plaats terug te vinden zijn. Zo willen zij een sterke "tandem" vormen die de lijst een fors duwtje in de rug zal geven.

De Herentalse afdeling van Open Vld zal in 2018 opkomen onder de naam "Open Vld HNM". Voorzitter Frederic Heylen licht toe: "Net zoals in 2012 wensen wij ook ditmaal aan te geven dat lokale verkiezingen de nationale partijpolitiek overstijgen en dat wij opnieuw een verbredingslijst zijn waar ieder welkom is.

De hoofdthema's waar wij voor zullen streven zijn mobiliteit en toegankelijkheid,
middenstand en economie, veiligheid en netheid, maar ook burgerschap en sociaal beleid. Met de huidige ploeg, die een goeie mix bevat van bekende namen én nieuwe frisse en ambitieuze gezichten, heb ik het volste vertrouwen in de toekomst,' besluit Heylen.  (pp-pb)

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto