Vandaag lanceert Sciensano de 7de COVID-19-gezondheidsenquête. Deze bevraagt verschillende aspecten van ons fysiek, mentaal en sociaal welzijn. De vorige COVID-19-gezondheidsenquêtes hadden tussen de 20.000 en 40.000 deelnemers! Ook nu rekenen we op een massale deelname.

Vul de vragenlijst in

De 7de COVID-19-gezondheidsenquête wacht op jou

Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België? Vul dan onze vragenlijst in vóór 21 juni. Dit duurt maar 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!

De vragenlijst is ook beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.

Oproep aan alle leeftijdsgroepen, ook aan jongeren tussen 18 en 29!
Te weinig jongeren namen deel aan onze laatste enquêtes, dit is nochtans belangrijk!

Via onze enquêtes volgen we het welzijn en de gezondheid van alle leeftijdsgroepen doorheen de coronacrisis op. We hebben dus ook de hulp van jongeren nodig.

Deel de vragenlijst (ook met jongeren!)

We waarderen het als je onze vragenlijst zoveel mogelijk deelt met je vrienden, familie en collega's (van minstens 18 jaar die in België wonen).

De COVID-19-gezondheidsenquêtes in het kort

Deze enquêtes helpen wetenschappers en beleidsmakers om de gevolgen van de coronacrisis in te schatten. Sciensano lanceert regelmatig een nieuwe vragenlijst om:

de evolutie van terugkerende, belangrijke onderwerpen zoals mentaal en sociaal welzijn op te volgen

een aantal specifieke en actuele onderwerpen te bevragen. Deze keer stellen we vragen over je vaccinatiestatus en de eventuele bijwerkingen die je ervaren hebt na het krijgen van je vaccin.

Dankzij jouw deelname kunnen we trends in kaart brengen en uiteenlopende onderwerpen bestuderen die belangrijk zijn voor de volksgezondheid.