Doe de deur dicht - Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kunt u levens redden. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo is er meer tijd om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen als een rookmelder alarm slaat. De deur dicht doen is een simpele handeling die geen geld of moeite kost.

Vergeet ook zeker geen rookmelders te plaatsen in uw huis. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Ze zijn helemaal niet duur en makkelijk zelf te plaatsen.

Als u deze tips dan nog aanvult met het inoefenen van een vluchtplan voor uw huis, kunt u de persoonlijke schade bij een brand voor een groot deel beperken.

Meer informatie: www.doededeurdicht.be

Herstelling fietspad Morkhovenseweg

Een aannemer herstelt in opdracht van Pidpa het betonnen fietspad van de Morkhovenseweg aan huisnummer 89. Dit gebeurt op vrijdag 25 september. Het herstelde beton moet uitharden tot woensdag 29 september.

Fietsers rijden via een sas over de rijbaan. Gemotoriseerd vervoer kan beurtelings passeren.

Verkeerssituatie opening cultuurseizoen

Op zondag 27 september opent het nieuwe cultuurseizoen. Om dit feest veilig te laten verlopen, geldt, de volgende verkeersregeling:

Van 8 tot 21 uur
Noordelijk deel van Grote Markt: parkeerverbod
parkeerterrein Stadspark: parkeerverbod

Van 12 tot 18 uur
Grote Markt, tussen Hofkwartier en Zandstraat: afgesloten voor alle verkeer
Zandstraat, aan Lakenhal: afgesloten voor alle verkeer
Zandstraat, tussen Collegestraat en Grote Markt: dubbelrichting, plaatselijk verkeer toegelaten en doodlopend aan Grote Markt
Hofkwartier: plaatselijk verkeer, doodlopend aan Grote Markt
Kloosterstraat: dubbelrichting, plaatselijk verkeer

Opgelet
Zuidkant van Grote Markt en Kerkstraat zijn afgesloten door terrassen.
Bekijk hier het volledige programma van de opening van het cultuurseizoen.

Wat vindt u van de Zandstraat 'Winkelwandelstraat'?

Met de winkelwandelstraat in de Zandstraat wil het lokaal bestuur de beleving doen toenemen, de veiligheid verhogen, het aantal bezoekers laten groeien en zo zorgen voor een sterker economisch weefsel.

Via www.herentals.be/zandstraat kunt u uw mening geven. Om de winkelwandelstraat te evalueren, vragen we hiervoor enkele minuten van uw tijd.

Hoe werkt een AED?

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator. De infosessies van maart zijn afgelast wegens het coronavirus, maar nu starten deze cursussen opnieuw op.

U kunt een infosessie volgen op woensdagavond op 7 oktober, 4 november en 2 december van 19 tot 22 uur. De sessies vinden plaats in de gebouwen van het Rode Kruis, (Schoolstraat 46, Herentals). Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via www.herentals.be/hartveilig.