Nationale test Be Alert ook in Neteland

De vijf gemeenten van Neteland nemen op donderdag 1 oktober mee aan de nationale test van Be Alert.

Tijdens deze oefening zal een bericht gestuurd naar alle contacten in de regio Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk, Vorselaar) die bij Be Alert zijn geregistreerd. U kunt zich nog altijd inschrijven via www.be-alert.be.

U krijgt de mogelijkheid om uw mening te geven over de inhoud van het bericht. Dat via de sociale media van de stad, of via een mail naar communicatie@herentals.be.

Halloweenvertelwandeling

Op vrijdag 30 oktober kunnen kinderen, ouders, grootouders en andere liefhebbers deelnemen aan een Halloweenvertelwandeling. U volgt een route doorheen het centrum van Herentals en houdt regelmatig halt bij een verteller die u trakteert op een leuk griezelverhaal op kindermaat.

De wandeling is een kleine drie kilometer lang. Deelnemen kost 2 euro. U vindt alle informatie op www.herentals.be/halloween. Inschrijven kan vanaf maandag 5 oktober om 18 uur.

Autisme Chat: gratis en anoniem

Kreeg u zelf de diagnose van autisme en zit u met vragen of botst u op moeilijkheden? Hebt u opvoedingsvragen over uw kind met autisme? Wilt u graag kwijt wat u moeilijk vindt in de relatie met uw kind, partner, broer of zus met autisme?

Neem dan contact op met de Autisme Chat van Liga Autisme Vlaanderen. Professionele medewerkers van de vier Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten luisteren naar u en denken met u mee.

De Autisme Chat is bereikbaar via www.ligaautismevlaanderen.be/autismechat op maandag, dinsdag en donderdag van 18 tot 22 uur en op woensdag van 14 tot 22 uur.

Tentoonstelling 'De Kunstkamer' in het Art Center Hugo Voeten

Ontdek het oeuvre van Jakob Smits (1855-1928) en zijn liefde voor de Kempen. De nalatenschappen van de twee grote Kempense kunstliefhebbers Ronald Luyten (1953-2017) en Hugo Voeten (1940-2017) vinden elkaar in deze tentoonstelling.

Ze vormen de inspiratiebron voor een dialoog met modernistische werken op doek en papier, aangevuld met beeldhouwkunst, fotomateriaal en brieven. Het oeuvre van de in Rotterdam geboren Jakob Smits (1855-1928) staat centraal.

Werken van o.a. Permeke, Rodin, Schmalzigaug, Wouters, Van Dyck, Kollwitz, Minne, ... vullen het geheel rijkelijk aan.

Vanwege covid-19 is reserveren verplicht en een ticket kost 5 euro. Een project i.s.m. Stichting Ronald Luyten/Jakob Smits, vzw Vrienden van het Jakob Smitsmuseum, 't Schaliken & Stad Herentals.

De expo loopt tot eind december 2020 en is elke vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur open. Elke donderdag is een combi-bezoek aan de Collectie Hugo Voeten en de tijdelijke expo aan 10 euro mogelijk.

Mensen met een vrijetijdspas van de stad betalen slechts 2,50 euro. Tickets zijn te verkrijgen via collectionhugovoeten.simplybook.it