Heeft u al gehoord van de European Satellite Navigation Competition? Tijdens deze wedstrijd worden diensten, producten en zakelijke innovaties beloond die gebruik maken van satellietcommunicatie, -navigatie en -positionering in het dagelijkse leven.

De competitie, die dit jaar voor de dertiende maal plaatsvindt, is uitgegroeid tot een leidinggevend wereldwijd netwerk van innovatie en expertise in satellietnavigatie en heeft een enorme boost gegeven aan het ontstaan van innovatieve satelliettoepassingen.

In totaal nemen er zo'n 23 partnerregio's deel aan de European Satellite Navigation Competition. De Vlaamse voorronde, ESNC 2016 Flanders Challenge, wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd door Innotek in het kader van zijn activiteiten als ESA BIC Flanders.

De organisatie werkt hiervoor samen met Septentrio en ontvangt de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen. De regionale winnaar wordt afgevaardigd naar de Europese competitie.

Dien uw projectidee in voor de ESNC 2016 Flanders Challenge

Beschikt u over een dienst, product of zakelijke innovatie die gebruik maakt van ruimtevaarttechnologie of satellietgegevens of heeft u een briljant idee voor het gebruik hiervan? Dan is de European Satellite Navigation Competition wedstrijd voor u de uitgelezen kans.

Dien vóór 01 juli 2016 uw projectidee in voor de Vlaamse voorronde via de centrale website https://login.esnc.eu en maak kans op diverse mooie prijzen. Zowel individuen, bedrijven, onderzoekers als onderwijsinstellingen kunnen deelnemen aan de competitie. Alle voorwaarden en mogelijkheden kunt u lezen op www.esnc.info.

Kans op mooie prijzen : €7.500 voor de Vlaamse laureaat en kans op €
20.000 Europese prijs

Aan de ESNC 2016 Flanders Challenge zijn tal van interessante regionale prijzen verbonden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een geldprijs, business incubatie of coaching, patent consultancy, technische ondersteuning, toegang tot testfaciliteiten, ontwikkeling van prototypen, publiciteit of marketingondersteuning? Voor de Vlaamse winnaar is een cashprijs van maar liefst €7.500 voorzien.

Wordt u tweede, dan ontvangt u een mooie €2.500. Daarnaast wordt er ook een special prize geschonken door Septentrio.

Bent u de gelukkige winnaar van de Vlaamse voorronde? Dan wordt u afgevaardigd naar de Europese competitie en dingt u mee naar de globale Europese award "de Galileo Master 2016" ter waarde van €20.000.

Bovendien zijn er nog talrijke speciale prijzen te winnen die uitgereikt worden door toonaangevende bedrijven of organisaties, zoals het Europees Global Navigation Satellite System (GNSS) Agentschap en het ESA.

Ook dit jaar hopen we met Vlaanderen weer hoge ogen te gooien op de Europese wedstrijd.  Waagt u een poging?

Foto ESA.