U bent hier

Noodweer - Kampen preventief ontruimd en bomen over de weg in Antwerpse Kempen (2)

Geel | Herentals | Kasterlee | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
08.08.2018 - 08.18u
Door: Mark Jaspers

Het voorspelde onweer van dinsdagavond en -nacht heeft kort maar hevig toegeslaan in de Antwerpse Kempen. De brandweer ontruimde er preventief enkele kampen van jeugdbewegingen in Lille en Herentals omwille van rukwinden en in Kasterlee is er heel wat averij op en rond de N19, die woensdagochtend nog steeds afgesloten is tussen Kasterlee en Geel vanwege takken en bomen die op de rijbaan liggen.

Volgens de lokale politie van Turnhout is het opruimwerk in Kasterlee al uren aan de gang, maar zal de baan allicht nog de hele ochtend afgesloten blijven. Er is een omleiding voorzien langs de N19g.

Wat verderop in Dessel is de N118 eveneens versperd door omgewaaide bomen. In Lille is een vrouw met haar auto op een omgewaaide boom over de weg gebotst, ze raakte lichtgewond.

Op de Olenseweg in Westerlo is de voorgevel van een woning in aanbouw omgewaaid en op de Westmeerbeeksesteenweg in Herselt viel een boom op een geparkeerde auto. In Geel-Winkelomheide waaide een boom tegen een woning, met lichte schade aan het dak tot gevolg.

Het kamp van Chiro Balen in Lille werd preventief geëvacueerd en dat bleek niet zonder reden, want in de loop van de nacht waaide daar een van de tenten weg. De groep bracht de nacht door in een nabijgelegen gebouw.

In Geel ging een jeugdbeweging met zowat 40 leden uit voorzorg schuilen bij de buren van hun kampplaats en in Noorderwijk riep een jeugdbeweging de hulp van de brandweer in omdat een tent van het kamp dreigde te gaan vliegen. In Arendonk tenslotte werd de Vrijkermis stilgelegd en werden twee tenten van dat evenement uit voorzorg ontruimd.

Ook in de regio Mechelen kreeg de brandweer van de zone Rivierenland verschillende oproepen over omgewaaide bomen op de rijbaan, maar daar zouden alle versperringen intussen achter de rug zijn.

Antwerpen zelf ontsnapte grotendeels aan het noodweer: de brandweer kreeg er in de loop van de nacht slechts een tiental oproepen, voornamelijk over loshangend materiaal en water op straat.   (Belga) - foto politie regio Turnhout.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto