U bent hier

NoordSter viert 10e verjaardag met nieuw Zomerbier

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
16.06.2021 - 09.03u
Door: Lex Verellen

In 2021 is het 10 jaar geleden dat Norman Sterkens startte met de bierfirma NoordSter. Om dit te vieren is een nieuw bier "Wijze Gijs" gebrouwen ter ere van de brouwer zijn petekind die op 18 juni ook 10 jaar wordt.

Bierfirma NoordSter werd in 2011 boven de doopvont gehouden. Norman Sterkens, IT Manager in het dagelijkse leven, lanceerde toen een eerste bier met zijn eigen naam. Dit blond bier van 7% vol. Alc., met honing van een lokale imker, kende direct succes.

Gedurende de afgelopen jaren ontwikkelde Norman ook nog een roodbruin bier met de naam van zijn vrouw Lusja. Daarnaast werden er nog enkele gelegenheidsbieren gecreëerd, zoals Lusja Barrel Aged voor de vijfde verjaardag in 2016 en 2 jaar geleden een koffiebier Jack's Coffee, voor de geboorte van de zoon van een neef.

Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een zomerbier. Voor een naam van het bier was het niet lang zoeken. Gijs, het petekind van Norman, wordt op 18 juni ook 10 jaar. Al vele jaren herkent Gijs "pintje Ome Man" als het geschonken wordt. Sinds enkele jaren vraagt hij: "Wanneer maak je Gijsjesbier?".

Als verjaardagscadeau lanceert NoordSter die dag "Wijze Gijs". "Gijs" als eerbetoon aan het petekind van Norman.

"Wijze" is een woordspeling die verwijst naar de aard van het bier. Dit bier bevat 60% tarwemout. In Duitsland is dit type bier gekend als "Weissen". Om de citrus in dit tarwebier te accentueren zijn er enkele Amerikaanse hopsoorten toegevoegd.

Het bier is verkrijgbaar in de buurt van Balen bij enkele lokale drankhandelaars, webshops met lokale producten en bij NoordSter zelf.

In 2021 organiseert NoordSter opnieuw zijn Zomerse Zondagse Terrasdagen. Iedere zondag van juli en augustus is de tuin van NoordSter ingericht als terras. Bezoekers kunnen tussen 14u00 en 20u00 komen genieten van de verrassend lekkere bieren van NoordSter. Voor de niet-bierdrinkers worden er andere streekdranken verzien.

Om de lokale bosrijke omgeving in de kijker te zetten, worden er dit jaar ook enkele wandelroutes en fietstochten aangeboden met start en aankomst bij NoordSter. De beschrijving van deze routes is verkrijgbaar op terras bij NoordSter.

In augustus kan je dit bezoek ook combineren met "Rondje Streekdranken". Deze fietstocht van 33 km in en rond Balen passeert langs verschillende lokale producenten van die het 'Tiejn & Taander'-logo dragen.

Uiteraard kan je onderweg ook stoppen op een terrasje bij een lokale streekproducent en genieten van "Tiejn & Taander".

 http://www.noordster.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto