Deze maand vormt Olen mee het decor van de nieuwe tv-serie 'Als de dijken breken', waarin Nederland en Vlaanderen deels onder water komen te staan. Op domein Teunenberg werd hiervoor in het voorjaar een dijkbreuk nagebootst met een groot waterbassin.

Tussen de acteurs herken je Tom Audenaert en Herentalsenaar Tom Van Dyck.
Benieuwd? Stem zaterdag 5 november om 20.25 uur af op de Nederlandse zender NPO 1.

De Belgische première van de dramareeks volgt vermoedelijk op dinsdag 15 november op één.

Deze zesdelige EO-serie op NPO 1 vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen.

Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er over van ons Nederland als er zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Wat zijn de rampzalige gevolgen en vooral; hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op?

Het verhaal
Het weer in Nederland is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies.

De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie. Zeker als blijkt dat de storm de personages niet loslaat zodra het tij gekeerd is. Kun je opnieuw beginnen als alles is verwoest, en hoe doe je dat dan? (npo)