U bent hier

Olmense Zoo moet onmiddellijk deuren sluiten

Kempen regio | Vlaanderen
11.10.2017 - 06.11u
Door: Herman Gezelle

De Olmense Zoo huisvest ongeveer 1.000 dieren waaronder olifanten, zebra's, leeuwen en apen. 250 diersoorten in totaal. Maar net op het vlak van die huisvesting loopt het vaak mis, zo blijkt.

"Dieren worden in de dierentuin vaak ondergebracht in verblijven die slecht geventileerd zijn of niet goed schoongemaakt worden", zegt Weyts. "Bovendien zijn er ook dieren die in hun verblijf geen beschutting hebben tegen de regen."

De Olmense Zoo pakt op z'n website graag uit met de verscheidenheid en de hoeveelheid aan de dieren in het park, maar net dat dreigt de dierentuin nu fataal te worden. "Want er zitten inderdaad veel te veel dieren op te weinig plaats", voegt Weyts toe.

De problemen met de Olmense Zoo zijn eigenlijk al een tijdje aan de gang.

"En we hebben dan ook verschillende trajecten voorgesteld om de situatie te verbeteren", zegt de minister nog, "maar die hebben nooit geleid tot een structurele oplossing. Daarom moet de dierentuin nu onmiddellijk de deuren sluiten. Het moet duidelijk zijn dat we dierenwelzijn ernstig nemen. Wie niet horen wil moet voelen."

Ondertussen is er al een coördinator aangesteld die moet bekijken in welke andere dierentuinen of dierenasielen de dieren van de Olmense Zoo opgevangen kunnen worden. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto