U bent hier

Onderdelen nieuwe stalen boogbrug Lierseweg zaterdagnacht op hun plaats gehesen (2) - extra foto's

Herentals | Vlaanderen
03.06.2018 - 01.32u
Door: Herman Gezelle

Zaterdagnamiddag en -nacht werden de onderdelen voor de nieuwe stalen boogbrug op de Lierseweg ingevaren en vanop het ponton op hun plaats gehesen. Op die manier kan de brug, een constructie van bijna 750 ton, binnenkort dienen als omleidingsweg.  Zaterdagnacht werden verder immense brugonderdelen al gemonteerd.

Er kwamen heel wat kijklustingen vanop de 'oude' brug op de Lierseweg de spectaculaire en uitzonderlijke hijswerken bekijken.

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug ter hoogte van de N13 Lierseweg (BR43). Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

'Alles vlot verlopen volgens planning'

'Alles is volgens de planning en vlot verlopen', zegt Ludo Vanmeer van De Vlaamse Waterweg nv. 'Zondag werken de Nederlandse monteurs verder.  Het publiek is welkom vanaf 2 afgebakende kijklocaties.'

Veilige kijklocatie voor toeschouwers ook nog zondag
Wie veilig het invaren wil volgen, kan dat doen vanaf 2 kijklocaties. Daar is een strook afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid, dus is aangeraden om met de fiets te komen.

Toch met de wagen? Dan kan je parkeren op het terrein van het bedrijf De Peuter (Rietbroek 1).

Mijlpalen
Openstellen tijdelijke omleiding: 15 januari 2019 (streefdatum)
Verplaatsen tijdelijke brug: 17 juni 2019 (streefdatum)
Ingebruikname nieuwe brug: 24 juli 2019 (streefdatum).
Welke hinder?
De gekozen manier van werken brengt beperkte verkeershinder met zich mee. De N13 wordt 6 weken onderbroken in de zomer van 2019.

Foto's Peter Verstraeten/Nnieuws - exclusief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto