N-VA Herentals schuift bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober onderneemster Axana Ceulemans naar voor als lijsttrekster. Als nieuwe speler in Herentals, wil de N-VA in de eerste plaats een positief pleidooi voor verandering brengen.

“Ik ben al een tijdje lid van de N-VA omwille van hun consequente en geloofwaardige manier van aan politiek doen. Toen dan de vraag kwam of ik mij wou engageren voor de lijst heb ik geen seconde getwijfeld.”, zegt de 41-jarige Axana.

“Er zijn hier toch een aantal zaken die beter moeten. Als onderneemster denk ik dan in de eerste plaats aan meer aandacht voor onze Herentalse middenstand. Naar hen is de laatste jaren te weinig geluisterd. Een bruisende stad staat of valt met een bloeiend winkelcentrum, leefbare horeca, een goed mobiliteits- en parkeerbeleid, het aantrekken van jonge gezinnen, en veel meer."

Na 12 jaar hetzelfde beleid, is het tijd voor verandering.

“Het huidig bestuur heeft te veel steken laten vallen en te weinig geluisterd naar de burgers. De mensen zijn dat beu. Wij willen met de N-VA een positief verhaal brengen, zodat de Herentalsenaren terug fier kunnen zijn op hun stad. Als nieuwe speler in Herentals kunnen wij met recht en reden zeggen dat de enige stem voor verandering een stem voor de N-VA is.”, aldus nog de kersverse lijsttrekster.

Binnen enkele weken lanceert N-VA Herentals via de website een grote bevraging om te peilen naar wat de Herentalsenaren er nu zelf over denken. Want het is om hen dat het draait. Op basis van hun mening gaan we ons programma verder uitwerken.

De volledige ploeg waarmee de N-VA naar de kiezer trekt krijgt ook stilaan vorm en bestaat uit mensen uit het brede verenigingsleven van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Deze ploeg zal Axana bijstaan in deze uitdaging.

Verder kan ze rekenen op een heel uitgebreid netwerk van ervaren N-VA’ers van binnen en buiten Herentals.  De keuze voor deze geslaagde onderneemster was eensgezind."

Op de foto boven : Arnout De Cuyper uit de Druivenstraat-Kapittelbossen, voorzitter N-VA Herentals en stafmedewerker N-VA, samen met lijsttrekster Axana Ceulemans uit de St.-Waldetrudisstraat, bekend als danschoreografe van onder meer Studio 100 en als lid van de in de jaren negentig populaire popgroep Def Dames Dope.