U bent hier

Ontdek Europa door de ogen van een 10-jarige

Kempen regio
27.11.2020 - 13.29u
Door: Mark Jaspers

Winnaar Europese tekenwedstrijd krijgt brooddoos met tekening en taart voor de hele klas

Met Pop Up Europa was de gemeente Retie van 21 september tot en met 2 oktober in de ban van de EU met heel wat activiteiten voor jong en oud. Zo konden de leerlingen uit het 4de leerjaar van de Retiese basisscholen deelnemen aan de tekenwedstrijd 'Hoe ziet Europa er in jouw hoofd uit?'.

Arne Leysen van de gemeentelijke basisschool is de winnaar van deze wedstrijd. Hij kreeg woensdag tijdens een virtuele prijsuitreiking een brooddoos met zijn tekening én een heerlijke taart voor de hele klas.

Wat betekent Europa voor jou?

Pop up Europa daagde de leerlingen uit het vierde leerjaar van de Retiese basisscholen uit om op papier te zetten hoe Europa er in hun hoofd uitziet. De kinderen gingen creatief aan de slag met een silhouet van hun eigen hoofd.

Juryleden Kathleen Helsen (gedeputeerde voor Europese samenwerking) en Natalie Adriaensen (schepen voor Onderwijs) kozen uit alle inzendingen de winnende tekening.

"Europa heeft een grote invloed op het leven van ons allemaal. Met deze tekenwedstrijd kunnen we kinderen daar op een ludieke manier over laten nadenken.

Wat opviel is het internationale karakter van hun werkstukjes. Voor de meeste leerlingen staat de EU duidelijk voor een grote verbroedering over de landsgrenzen heen," stelt gedeputeerde jurylid Kathleen Helsen vast.

Woensdagochtend verrasten gedeputeerde Kathleen Helsen en schepen Natalie Adriaensen de klas van de winnaar.

Tijdens een videogesprek vernam de 10-jarige Arne Leysen van de gemeentelijke basisschool dat hij de laureaat van de wedstrijd is. Hij krijgt een gepersonaliseerde brooddoos met de winnende tekening op. De hele klas deelde daarna in de vreugde en smulde samen van een Europese taart.

Pop up Europa Retie

Retie stond drie weken lang in het teken van Europa. Zo kroonden de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Retiese scholen zich tot EUropa Xperten, ontdekten Retienaren Europa via de Europese tentoonstelling in GC Den Dries en gaf Hendrik Vos een update van de Europese actualiteit.

Krassen is winnen tijdens Pop up Europa. De 11-jarige Jana Van Beers won de hoofdprijs van de kraslotenactie en rijdt vanaf nu rond op een knalblauwe Europafiets.

Meer info

www.popupeuropa.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto