Op een originele en ludieke manier iets opsteken over straf Geels erfgoed, en je tegelijk culinair laten verwennen met het beste van wat er op Geelse bodem wordt gekweekt en geproduceerd, dat is het opzet van 'Op 3 Geelse Wijzen'.

Café de Werft dekt er op zaterdag 10 februari zijn tafels extra feestelijk voor en maakt daarbij plaats voor een podium met drie Geelse wijzen. Een smakelijke, boeiende én hilarische avond gegarandeerd. Op zijn Geels, dus ín het Geels!

Robbe Verdonck, uitbater en kok van café de Werft, wil het culinaire erfgoed van Geel met het 'klassieke' erfgoed combineren. In het team dat tekende voor de drie edities van de veelbesproken en succesvolle 'Oavet van de Platte Klap' vond hij mensen die daar wel oor naar hadden. Terwijl Robbe het culinaire gedeelte voor zijn rekening neemt, vullen Willy Geentjens, Paul Heylen, Dirk Kennis, Leo Otten, Georges Vannuten en Ivo Verreyt de avond met de strafste verhalen uit het rijke Geelse leven dat achter ons ligt.

Ze tonen unieke, soms eeuwenoude voorwerpen waarvan je het bestaan niet vermoedde, en ze vertellen de verbluffende verhalen die er achter zitten. Ze halen hilarische herinneringen op aan figuren en gebeurtenissen, waarvan ze beweren dat ze echt hebben bestaan en echt zijn gebeurd. Ze klinken bijzonder geloofwaardig, maar zijn ze dat ook? Aan het publiek om daar achter te komen! Terwijl je de leugens ontmaskert, amuseer je je te pletter en steek je heel wat op over het Geels erfgoed in zijn breedste betekenis.

Diner quizzant (je weet wat en je eet wat)

Terwijl een markante discobar op en top Geelse muziek ten gehore brengt, geniet het publiek tussen de vragenrondes door van een bijzonder diner. Een aperitief met amuses en drie gangen met originele gerechten, waarvan de belangrijkste ingrediënten in Geel werden gekweekt of geproduceerd. Om op drie Geelse wijzen te koken, bevoorraadde de kok zich o.a. bij bio-moestuin de Plantentrekker, de bio-hoeve van de Steenovens en de hoeve Wolfskamer van de familie Dams.

Te noteren valt dat Robbe o.a. de Campine serveert, het fameuze Kempisch Hoen dat sinds vorig jaar opnieuw wordt gekweekt, en dat tot dusver enkel in het sterrenrestaurant La Belle te proeven was. Ook dat is erfgoed! Dit wordt een absolute buitenkans om Geelse kost van topniveau te proeven.
'Op 3 Geelse Wijzen' loopt i.s.m. cultuurcentrum de Werft, het Stadsarchief, het Gasthuismuseum, het Taxandriamuseum (Turnhout) en de erfgoedcel k.Erf.

Het aantal plaatsen is beperkt. Een tafeltje bestellen kan bij café de Werft (info@cafedewerft.be, tel. 014/89.27.26, via contact op de Facebookpagina of in het café zelf). Voor dit uniek diner en deze formidabele Geelse avond betaal je 30 euro pp..

Een eenzame held in de Tour van 1924 op de Izoard. Wat heeft die met Geel te maken? Tijdens 'Op 3 Geelse Wijzen' kom je dat te weten. (Of juist niet?)