U bent hier

Open Vld–Grobos wil slimme verkeerslichten en verkeersremmers aan brug en Albertkanaalstraat

Grobbendonk
14.03.2017 - 17.37u
Door: Herman Gezelle

Fractieleider Martine Taelman (Open Vld-Grobos) zal vandaag tijdens de gemeenteraad in Grobbendonk nogmaals aandringen op afdoende oplossingen voor het toegenomen verkeer rondom de Industrieweg.

Open Vld –Grobos deed bij het gemeentebestuur al meermaals een oproep om werk te maken van een oplossing voor het gevaarlijke verkeer op de industrieweg en de omliggende woonwijken.

Martine Taelman bevroeg hiervoor Vlaams minister Weyts. Maar blijkbaar vindt de N-VA Grobbendonk geen prioriteit. "Alles is er in orde" volgens de N-VA-minister.

Maar dat vinden de burgers zelf niet, en Open Vld-Grobos ook niet. Het enige wat er tot nu toe gedaan werd, is fietsjes op de weg schilderen 'om de fietsers te beschermen' en de Albertkanaalstraat enkelrichting te maken. Dit heeft als resultaat dat er heel veel sluipverkeer naar de woonwijk rond de Sperwerlaan en Nachtegalendreef geleid wordt.

Martine Taelman (fractieleider Open Vld-Grobos): "Wij willen die enkelrichting afschaffen en zullen op de gemeenteraad voorstellen om er slimme lichten te plaatsen aan de brug en de Albertkanaalstraat. Tevens vragen we om bijkomende verkeersremmers in de woonwijken, die het voor vrachtwagens onmogelijk maken de wijken in te rijden.

Deze oplossingen zullen veel beter tegemoet komen aan de huidige problemen. De beste oplossing blijft een tweede brug als extra ontsluiting van de Industrieweg, maar het huidige bestuur weet het dossier niet door te drukken."

Recent berichtte de lokale pers over de grote toename van de goederentrafiek over het Albertkanaal. Een goede zaak, maar met alweer een verzwaring van het verkeer op en rondom de Industrieweg.

De buurtbewoners reageren en vragen om actie en een dringende oplossing voor de toegenomen mobiliteitsproblemen. Het voorstel van Open Vld-Grobos , samen met al hun vorige inspanningen in dit dossier, leiden hopelijk toch tot enige beweging bij het bestuur. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto