U bent hier

Opening cultureel seizoen lokt onder stralende zon massa fans naar Grote Markt

Herentals | Neteland
30.09.2018 - 19.09u
Door: Mark Jaspers

De laatste zondag van september vond traditiegetrouw het openingsfeest van cc 't Schaliken plaats. Er was muziek, circus, humor en straattheater.  Alle locaties werden omgetoverd tot een paradijs voor kinderen.

The Marvelous Adventures Group met The Great Escape

Ontsnappingskunstenaar Ben de Vroey en zijn assistent Louis Van Der Waal zorgden voor een onvergetelijk spektakel. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor gevaarlijke maar vooral grappige situaties. 

De Hopfrog Fanfare met 3 percussionisten en 7 blazers rekten het concept 'fanfare' op in allerlei richtingen. Zij klonken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd dan weer verstild en eenvoudig. Hopfrog Fanfare trakteerde ons op een aanstekelijke mix van eigen composities, wervelende improvisaties en hilarische interactie.

Bollylicious bracht een opzwepende Indiase dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een dosis glitter en glamour. Dit Gentse collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood-dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. 

Gekke Jorre met zijn Gekke animatieshow 

Gek! Dat is wel het minste dat je van Jorre kan zeggen. Hij is charmant en geniaal in zijn eenvoud. Laat u verwonderen en pink een traan weg van het lachen. Gekke Jorre is meervoudig Belgisch kampioen goochelen, maar ballonplooien kan hij ook. 

En er was ook de DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of u geaard bent. In dat geval draait hij een vette plaat voor u en uw aardappel. Plaatje klaar, frietje klaar!

En er was ook het Ministerie van Fantasiebevordering met het Kinderkapsalon
Een hippe hanenkam? Een kleurrijke vlecht? Deze knappe kappers zorgden ervoor.

De evenementenradio Radio Storm sloeg zijn tenten op in cc 't Schaliken en maakte live uitzendingen tijden het Openingsfeest. Presentatrice Sofie Van Moll ontving verschillende gasten waaronder Min-Hee Bervoets en Ignace Cami.

In samenwerking met Galerie Storm vindt op verschillende locaties in Herentals in mei 2019 het kunstenfestival Stormloop plaats.

Uiteraard ging alles gepaard met de nodige drank- en eetstandjes met een massa  cultuurfans op deze mooie zondagnamiddag. (MJ) Later meer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto