U bent hier

Opening toeristisch seizoen bij kille temperaturen

Herentals
05.05.2019 - 21.14u
Door: Mark Jaspers

Zondag trapte Herentals het toeristisch seizoen bij herfsttemperaturen op gang met het vernieuwde Begijnhofpark in de kijker. In 2017 en 2018 liet de stad deze parkzone aan de Augustijnenlaan in een nieuw jasje steken. Het resultaat is een prachtig park met een open zicht op de historische begijnhofsite.

Ieder jaar opnieuw

Bezoeker Jan T. uit Noorderwijk : 'Leuk toch. Je kon hier gezellig komen picknicken. Ondanks de stevige wind en de frisse temperatuur vonden zo'n 70-tal mensen de weg naar het lekkere ontbijt.

Op het streekproductenmarktje kon je proeven van lokale lekkernijen. Grimeurs voor een mooi snoetje.  Verder kon je een bezoekje brengen aan het complimentariaat. Dit is een bijzonder secretariaat, waar iedereen een persoonlijk complimentje kreeg.

Er was een begeleide natuurwandeling langs de Kleine Nete. Kinderen konden de stad beter leren kennen tijdens een begeleide vertelwandeling over de Peestekers.

Ttoerisme Herentals lanceerde de nieuwe fiets- en wandelzoektochten. De figuurtjes Stek en Stip prikkelen kinderen tussen 6 en 10 jaar met leuke denk- en doe-opdrachten. De Herentalse auteur en illustrator Liesbet Slegers gaf een signeersessie en stelde de nieuwe zoektocht van Kareltje voor. Tof.

Er viel ook veel te beleven in Hidrodoe, aan De Hut en de Toeristentoren. Ook de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het Begijnhofmuseum waren open voor het publiek.'  Foto's & tekst Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto