U bent hier

Openingsfeest Schaliken brengt perfect aperitief van boeiend cultuurjaar

Herentals
25.09.2016 - 22.19u
Door: Peter Caers

Honderden cultuurliefhebbers kwamen zondagnamiddag in en rond het cc 't Schaliken op de Grote Markt in Herentals genieten van de opening van het cultureel seizoen.

Compagnie Mirador bracht op een draaiend plateau met een groot rad een poëtische, muzikale reis. Tijdens de voorstelling Okolo namen de 2 artiesten je mee in een stroom van luchtacrobatie en dans. Ze jongleerden met objecten en bespeelden al dansend een contrabas. Régis Leroy en Ingrid Swaelens boeiden de massa met onverwachte wendingen, originele acrobatieën en onwaarschijnlijke evenwichtskunsten.

Straattheater Cabaret Bicyclet

Straattheater Cabaret Bicyclet laat een wielerwedstrijd uitdraaien in een acrobatische dansdemonstratie met veel interactie met de toeschouwers. Een fiets die een podium wordt, zorgt voor de ene dolle verrassing na de andere en dat allemaal in een charmante retrosfeer.

Elastic zorgde voor een fantastische show op de binnenkoer : The Gag Man. Hij jongleert met zijn mond, voert een salto de la muerte uit, eet een ballon op en tovert die via natuurlijke weg weer tevoorschijn. Veel interactie met het publiek en de kinderen.

Acterend als een Italiaanse kunstenaar tovert hij het ene na het andere lachsalvo bij het publiek. Het is een waar spektakel vol visuele humor. Luikenaar, Stéphane Delvaux speelde al in gans Europa als geniale improvisator met zijn verrassende en vooral grappige shows.

Hij heeft zijn eigen website, www.elasticshow.be, en dit seizoen keerde hij naar Herentals terug voor een optreden. Een aanrader  deze mime-clown pur sang. Met z ’n allen op 6 januari 2017 naar ’t Schaliken voor zijn show “Momento”.

Stenzel en Kivits

Tenor Stenzel en meesterpianist Kivits brachten een mix van comedy en klassieke muziek. Met hun fratsen op, onder, naast en aan de vleugelpiano konden ze het publiek boeien. Geen enkel klassiek muziekstuk is veilig voor hun improvisaties en persiflages.

Dit duo won in 2015 zowel de hoofd- als publieksprijs op het Duitse cabaretfestival “Tuttlinger Krähe'.

Zeepbellenman

De kinderen konden op de Grote markt ook terecht voor het maken van reuzenzeepbellen met hulp van de zeepbellenman. De Herentalse lucht werd een sprookjesachtig tafereel.

In de tuin van ’t Schaliken was er een standje van Oxfam en konden kinderen zichzelf laten omtoveren tot tijger of prinses op de grimestand. De draaimolen Lancelot werd gehuld in mist, muziek werd ten gehore gebracht en toen konden de ruiters vertrekken in galop.

Ze mikten en staken vaak raak bij hun ringenjacht. In deze met de hand gemaakte paardenmolen genoten de kleinsten van de paardjes en het draaien van de molen en de iets oudere kinderen genoten weer het meest van het steekspel.

Gekke Jorre en meneer Stoffel

Nog voor de kinderen was er de zeer succesvolle stand van Gekke Jorre en meneer Stoffel. Zij maakten van ballonnen echte kunstwerkjes, vaak matchend met de kledij van de kindjes. Beide heren zijn geniaal gek en een unicum en ze maken van ballonnen plooien een ware act.

De opening van het cultureel seizoen kon niet beter beginnen. Een late regenbui kon daar niks meer aan veranderen en werd zelfs op gejuich onthaald.

Onze fotograaf Mark kwam terug met een karrevracht foto’s van lachende mensen en gedreven artiesten in en rond het cultuurcentrum. Hopelijk de voorbode van een druk bezocht cultureel centrum de volgende maanden.

De kalender voor het nieuwe seizoen vindt u op : www.schaliken.be.

Verslag en foto's: Mark Jaspers/Nnieuws.be

imageMeer nieuws

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Stoelendans bij N-VA Herentals blijft duren

Herentals 15.01.2021 - 14.22u

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record

Motard Walter Roelants (Grobbendonk) haalt Belgisch record
Grobbendonk | Internationaal | Neteland 15.01.2021 - 11.21u

Sabam-rekening voor duizenden horeca- en handelszaken zonder dat er muziek klinkt : 'Waanzin van Sabam'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.01.2021 - 09.13u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto