We schrijven het jaar 2017. Op zoek naar zingeving, mentale rust en vrijwilligerswerk om hier vorm aan te geven, maak ik in september van dat jaar voor het eerst kennis met de CSA van Tuur Vangeel, Het Mosterdzaadje.

Het zou een ontmoeting worden die doorwerkt tot op de dag van vandaag. Onder de stralen van een najaarszon groeit in de groentetuin in Achterbos namelijk gestaag het besef dat ik me voor dit waardevolle project en dit alternatief concept om aan landbouw te doen, wil blijven inzetten......

Sindsdien zijn er bijna drie jaren verstreken. Ik verzorg Tuurs groenten nog altijd even graag, maar heb er ook een nieuwe uitdaging bijgekregen. Achteraan op het veld in de Koekoekstraat experimenteer ik sinds kort met bloemen.

Een pijl wijst er je de weg naar middelgrote gele en rode ( Velvet Queen ) zonnebloemen die er het gezelschap krijgen van cosmos bipinnatus of cosmea in de volksmond.

Ook verschillende soorten dahlia ' s en guldenroede trekken er de aandacht. Het is onze bedoeling om dit aanbod met het oog op een volgend bloemenseizoen uit te breiden.

Zodoende zouden er op de grond van Het Mosterdzaadje niet alleen groenten, maar ook bloemen op ecologische wijze geteeld worden die een potentiële rol van verbinding kunnen spelen binnen een lokale gemeenschap. Daarvoor willen we gaan !

Om dit mee te helpen realiseren vragen we dan ook een vrije bijdrage voor het plukken van de bloemen die er nu in volle bloei staan.

Omdat het in eerste instantie geen commercieel initiatief is zijn we samen gaan zitten met Samentuin Warmoes. Zij gaan er mee hun schouders onder zetten en helpen zoeken naar vrijwilligers die willen komen helpen.

Zij zullen ook helpen om de eerste kosten te dekken. In ruil gaat de opbrengst van de vrije bijdragen naar de werking van de samentuin.

Ik nodig jullie bij deze dan ook graag uit om eens een kijkje te komen nemen en mee te genieten van ons kleine stukje kleuren - en andere pracht ! We houden jullie alleszins via deze weg graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen van dit nagelnieuwe project !

Tot op het bloemenveld ?