De wereldvermaarde Orgelfabriek Decap uit Herentals heeft al 4 generaties een gewaardeerde internationale reputatie opgebouwd van Japan tot Australië, over de VS en heel Europa. Bedrijfsleider Tony Decap (56) runt samen met zijn echtgenote Karin en met broers Frank en Sammy een hypermodern familie¬bedrijf. Ook zoon Anthony zit mee in de zaak.

Opendeur-10-daagse met swingende shows en circus

'Op vraag van de vele fans van orgelmuziek organiseert Orgelfabriek Decap aan Langepad 51 een opendeur-10-daagse', weet Sammy Decap. 'Je kan de fabriek bezoeken en unieke shows meemaken nog tot 19 augustus met een showprogramma om U tegen te zeggen.

Je krijgt een kijkje achter de schermen van de orgelfabriek, shows in de showtent met de heerlijke klanken van orgelmuziek, je kan ook de mechanische muziekinstrumenten en de toptechnologie bekijken en beluisteren.'

Een overzicht van de shows vol nostalgie :

"In de 14 billekens" met David Davidse & Amaryllis Temmerman
Een brokje nostalgie... Een tijdsprong naar de jaren waarin de mensen de beentjes strekten op de meeslepende melodieën van onder andere Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Frank Sinatra, Peter Alexander, Freddy Breck en Zangeres Zonder Naam. Dat kon toen onder andere in de legendarische dancing "De 14 billekens" waar een Decaporgel het middelpunt was van volks ongekunsteld vermaak.

David Davidse en Amaryllis Temmerman dompelen je, samen met Tony Decap aan de vleugelpiano en het alom aanwezige Decaporgel, terug onder in de sfeer van toen.

Voorstellingen: nog vr 17/8 om 14u30 in de grote tent bij Orgelfabriek Decap, Langepad 51, Herentals - inkomprijs: 10€

Circus Ronaldo

Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van een bijzondere circusfamilie. Met de voorstelling SWING opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.

Verwacht je niet aan grote dramatiek maar wel aan een swingende mengeling van circus en variété. Een frisse waaier van speelse all-round circusartiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de "golden fourties".

De familie Decap heeft voor deze voorstelling een "BigBand" orchestrion van de allerlaatste generatie gebouwd, en daarvoor de nieuwste technologie ontwikkeld die nu ook trompetten en saxofoons op een zeer authentieke wijze geautomatiseerd laat spelen. Een topact met toptechnologie.

Voorstellingen: do 16/8 en vr 17/8 om 20u.

Proms-in-Thals

'Wat als we de kracht van geautomatiseerde DECAP instrumenten combineren met enkele uitmuntende muzikanten om zo tot een live band te komen die de mogelijkheden van een Night of the Promsorkest benadert? Voeg daarbij nog een
kleurenpalet aan lokale vocalisten en gastartiesten en je bekomt een wervelend muzikaal geheel waar mens en machine samen een, letterlijk en figuurlijk, geoliede machine vormen. Verwacht een fantastische show met een waaier aan muzika-
le stijlen in een Proms-kleedje, u gebracht door beestig talent van om de hoek...'

Voorstellingen: za 18/8 om 15u en 20u, zo 19/8 om 15u.

Tickets voor al de shows : http://www.schaliken.be/programma
extra info http://decap.be/index-nl/index.html

Een pakket niet te missen topshows vol retro voor alle leeftijden. Een absolute aanrader voor heel de familie.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.