De stad Geel beschikt over een nieuwe toeristische brochure. Hierin staan de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten opgesomd voor zowel Gelenaars als niet-Gelenaars. De brochure is op papier verkrijgbaar maar kan voortaan ook online én mobiel geraadpleegd worden onder de noemer "Bruisend Geel".

De doelgroep van de dienst Toerisme is zeer breed en is niet zozeer leeftijds- of plaatsgebonden. "Daarom is niet langer voldoende om onze informatie enkel op papier verspreiden, maar ook online ter beschikking te stellen", weet diensthoofd van Toerisme Hans Driesen.

Bruisende website
"De papieren uitgave wordt nog steeds in de toeristische infokantoren over heel Vlaanderen aangeboden, maar we merken dat men steeds meer online op zoek gaat naar toeristische informatie. Daarom werd een website ontwikkeld die de informatie uit de brochure weergeeft, aangevuld met extra foto's, video's en actuele updates. Ook de belangrijkste evenementen worden er vermeld. Vanuit de brochure kan men online met behulp van verkorte links of QR-codes meer informatie opvragen."

Magazine-look
De papieren brochure zelf werd tevens in een nieuw kleedje gestoken. "We hebben gekozen voor een magazine-look om de aantrekkelijkheid en de doorleesbaarheid te verbeteren. Naast de thema's wandelen en fietsen, natuur, bezienswaardigheden, musea en activiteiten, werden ook de verschillende overnachtingsmogelijkheden opgenomen. Een duidelijk centrumplan met de belangrijkste locaties en trage wegen wijst de bezoeker de weg", gaat Hans Driesen verder.

Aanbod afstemmen
Met de integratie van het digitale platform kan beter gepeild worden naar de interesse van de bezoeker en de regio's waar Geel goed of minder goed in de markt ligt. Op die manier kan het aanbod in de toekomst beter afgestemd worden. "We kunnen nu ook de sociale media beter gebruiken om de activiteiten en evenementen in de verf te zetten", besluit Hans Driesen.

De brochure is al verkrijgbaar bij de toeristische kantoren in Geel en omgeving. De online versie vind je op www.bruisendgeel.be. Hier kan je tevens een papieren exemplaar per post aanvragen.