U bent hier

Parijse Montmartre herleeft in Herentals Begijnhof

Herentals | Neteland
12.09.2016 - 13.49u
Door: Hans Vertommen

Wat begon als een overtrokken zondagvoormiddag met een lichte regenbui die duurde tot iets na de middag veranderde nadien in een zonnig, zomers event waar de massa  bleef toestromen. Je kon over de koppen lopen. Aan de standjes waar je activiteiten kon doen, moest je aanschuiven. Kortom een supergeslaagde editie van “Herentals Montmartre 2016”.

Diversiteit

Wij nemen je in deze foto-reportage mee doorheen een prachtige locatie, die het begijnhof is.   Juwelen, kledij, zelfgemaakte confituren, vlierbloesem, verzorgingsproducten, bloemschikken, beeldhouwen, keramiek, geboorteattributen, wenskaarten, bloemscikken en zo veel andere leuke dingen passeerden de revue.

Tabula Rasa

De kinderen konden aan de stand van Tabula Rasa/Stedelijke Academie Beeldende Kunst zelf een tekening maken in piepschuim.  Nadien werd het werkje afgedrukt  met een pers.  De blije kids mochten het stukje uiteraard mee naar huis nemen..

Aan 2 standen mocht de jonge meute schilderen.  De creaties van de afdelingen video, beeldhouwen, keramiek schilderen en tekenen kregen ook veel bezoekers. De Wereldwinkel was de hele dag open. In het Convent kon je naar een atelier kledij ontwerpen en de techniek van het kantklossen bekijken.

Foto's

De fotografieafdeling van de Academie had ook een feestelijke tent met een fototentoonstelling. In een van de gebouwtjes op het domein kon je genieten van een schilderijen met de beeltenis van o.a. Eddy Wally, Gaston Berghmans en Toots Thielemans.  Er was ook een standje van cartoonist IOA en van de schilders- en tekenwinkel. Je kon schilderwerken bekijken in de tuinen van de bewoners van woning nr 1 en 2 in het Begijnhof.

Optredens en vreemde talen

Voor het Fundatiehuis speelden er gedurende de hele namiddag lokale muziekgroepen met o.a. Tam and Friends. Een dichter bracht poëzie. Interessant was ook het standje expo vreemde talen. Ook de Begijnhofkerk werd opengesteld ter gelegenheid van Open Monumentendag.

Montmartre, een klein stukje wereldberoemd Parijs, dat even heropleefde in Herentals. We kijken alvast uit naar de editie 2017 !

Verslag en foto's: Mark Jaspers & C° /Nnieuws.be

imageMeer nieuws

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd

Herentals | Internationaal 19.11.2017 - 21.53u

HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet

 HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.51u

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.48u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 21.36u

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 17.19u

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e
Herentals | Internationaal | Lille 19.11.2017 - 16.50u

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 12.21u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto