U bent hier

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Grobbendonk
14.11.2019 - 18.58u
Door: Mark Jaspers

In het Bouwelse Binnenbos gaat de Pierloos na meer dan 7 jaar opnieuw open. De trage weg tussen Nieuwendijk en het centrum van Bouwel wordt voor de fiets- en voetganger opnieuw een veilig en rustig alternatief voor de drukke N13. Grobbendonk zet daarmee naast veilige fiets - en voetwegen ook in op rust en speelt zijn groene troef verder uit.

Mobiliteit en veiligheid zijn één van de prioriteiten waarop het Grobbendonks bestuur de komende 6 jaar zal inzetten. Dat ze werk maakt van die belofte bewijst de gemeente nu in het dossier van de Pierloos, een trage weg die al sinds 2012 niet meer gebruikt kon worden.

Aan de gemeenteraad van donderdagavond zal gevraagd worden om het bospad van zo'n 800 meter lang, dat de Stationlei verbindt met de Nieuwendijk, aan te kopen. Het pad ligt op privégrond wat de permanente openstelling verhinderde, tot grote onvrede van de bewoners die er tot voor 2012 meestal gebruik van konden maken.

"Vorige legislatuur werd er in het dossier jammer genoeg geen enkele actie ondernomen, hoewel er een zeer grote vraag was om de trage verbinding terug te openen. Zo werd het padje vroeger echt vaak door schoolkinderen gebruikt. Na zeer constructieve gesprekken die ik met de eigenaars had, zijn we tot een akkoord gekomen." aldus burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

"Met de aankoop van het tracé willen we de trage verbinding opnieuw openen. Daarmee zorgen ze voor een veilige en mooie verbinding, parallel met de drukke N13. De verbinding, dwars door het Bouwels binnenbos, zet duidelijk de groene troeven van Grobbendonk in de verf." Aldus schepen van mobiliteit, Ulrik Anthonis (GiB).

"De komende jaren willen we verder inzetten op de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Naast de aanleg van snelle verbindingen - fietspaden langs de grote gewestwegen - willen we ook extra trage wegen, zoals de Pierloos, openstellen.

Op die manier kunnen we allemaal nog meer genieten van het groen en de rust binnen onze gemeente." Besluiten burgemeester Marianne Verhaert (GiB) en Martine Taelman (GiB), schepen en inwoner van Bouwel.

imageMeer nieuws

Ondernemers voor de klas - CVO HIK neemt deel aan grootste onderwijsproject

Ondernemers voor de klas - CVO HIK neemt deel aan grootste onderwijsproject
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2020 - 14.51u

Mia Doornaert te gast bij NEOS

Mia Doornaert  te gast bij NEOS
Herentals 17.01.2020 - 14.45u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 17.01.2020 - 14.44u

Ruim 5.000 banen bedreigd door collectieve ontslagen in 2019

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 16.01.2020 - 18.50u

't Schoon Verdiep trekt door Vlaanderen

't Schoon Verdiep trekt door Vlaanderen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.01.2020 - 17.12u

E313 : Hinder door ongevallen richting Antwerpen achter de rug

Grobbendonk | Herentals | Kempen regio | Neteland 16.01.2020 - 16.42u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 16.01.2020 - 16.38u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto