De nieuwste groep in de Belgische kajakwereld zijn de Pink Ribbonettes. In Lier, Leuven, Brussel en Turnhout varen (ex)borstkankerpatiënten samen omdat het belangrijk is om met lotgenoten in contact te komen én het kanovaren bevorderd tevens de lymfedrainage waardoor het dikke arm syndroom verminderd.

Het is de grote droom van elke groep Ribbonettes om te kunnen varen in een eigen drakenboot. De Belgische groepen varen in grote kano's voor 10 personen. De dames in Brussel hebben hun eigen drakenboot al ingehuldigd begin Februari.

De Turnhoutse Ribbonettes willen graag de tweede groep zijn die hun eigen drakenboot te water mag laten. Om deze droom te realiseren, krijgen zij de financiële steun van Kempenfietst.be. Dit Kempense initiatief wil op sportieve wijze geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Om de samenwerking tussen de twee projecten in de verf te zetten, hebben de Turnhoutse Pink Ribbonettes zichzelf een uitdaging gesteld: Tijdens de eerste dag van de Binkentochten op zaterdag 29 april willen zij minstens 500 kilometer bij elkaar varen.

Op hun beurt dagen de Ribbonettes alle kanovaarders uit om samen met hen te komen varen en zo de teller mee omhoog te jagen.

Op zaterdag 29 april kan je tot 10.45u inschrijven om samen met de Ribbonettes ofwel 19 km ofwel 36 km mee te varen.

Het aantal kilometer per kanovaarder zal opgeteld worden en toegevoegd aan het aantal dat de Pink Ribbonnettes zullen varen. Op die manier moet het mogelijk zijn om de kaap van de 500 kilometer te behalen.

Kajakkers zijn uiteraard ook zéér welkom, maar laat ons de Pink Ribbonettes steunen door massaal met de Canadees het water op te gaan.

Je kan nadien in de club mee aanschuiven aan een Kempens buffet.

Filip Peeters

Promotieverantwoordelijke TKC

0498471921

www.tkckajak.be

FB tkckajak

@tkckajak