Een procedure voor een project-MER omvat bij aanvang een publieke consultatie in de vorm van een openbaar onderzoek. Dit geeft alle geïnteresseerden de kans om het dossier in te kijken en suggesties te doen voor het opmaken van het MER.

Met andere woorden: welke potentiële milieueffecten vragen volgens jou verder onderzoek in het MER-onderzoek? Deze periode loopt van 10 april tot en met 9 mei 2013. Je bent tijdens de openingsuren welkom op de milieudienst, eerste verdieping ’t Getouw, om het dossier in te kijken.

Officiële reacties op het dossier stuur je aangetekend op naar:

Vlaamse Overheid, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Dienst Milieueffectenrapportagebeheer, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel

Je kan over het project ook online een folder bekijken op de website www.mervlaanderen.be met als dossiernummer PR0715. Je kan de brochure ook per e-mail aanvragen via mer@vlaanderen.be.

Waarom ook in Mol?

Deze MER-procedure loopt ook in onze gemeente omdat de windmolens dicht bij de grens met onze gemeente zouden komen, kortbij ’t Kristallijn en de Blauwe Keidreef. 

Informatieavond?

Met de communicatiedienst van Lommel werd afgesproken om een gezamenlijke informatieavond te laten organiseren door de initiatiefnemer bij een eventuele latere aanvraag van de milieu- en de stedenbouwkundige vergunningen.