Lokale politie Neteland stelde afgelopen maand 5 inbraken vast in appartementen in het centrum van Herentals. De politie vermoedt dat het steeds over dezelfde dader gaat.

Dirk Van Peer, woordvoerder commissaris : 'De inbraken gebeuren overdag. De verdachte breekt het slot van de deur van het appartement af en steelt geld, juwelen en dure handtassen. Daarna steekt hij het slot terug in het gat alsof er niets gebeurd is. Op die manier merken medebewoners niets op.

De politie voert het onderzoek naar de dader en vraagt daarvoor de medewerking van de bevolking. Wanneer je iemand opmerkt in een appartementsblok die er niets te zoeken heeft, verwittig je best onmiddellijk de politie op het nummer 101. Alle andere tips zijn welkom op het gratis nummer 0800-94014.'

Enkele tips om de inbraakbeveiliging in appartementsgebouwen te verhogen:

Doe de centrale toegangsdeur steeds dicht.
Houdt deze deur niet open voor onbekenden.
Begeleidt uw bezoekers bij het weggaan tot aan de deur.
Weet wie u binnenlaat in het gebouw.
Maak correct gebruik van uw parlofoon/videofoon. Open niet zomaar de centrale toegangsdeur als je niet weet wie er is.
Sluit kelderdeuren en garagedeuren af.
Voorzie uw appartement van een stevige toegangsdeur met een inbraakveilig slot. Plaats een veiligheidsrozet aan de buitenkant van het slot zodat het slot niet uitsteekt, dan kan het ook niet afgebroken worden.
Sluit de toegangsdeur van uw appartement ook steeds goed af, ook al bent u maar heel even weg.
Meld verdacht gedrag aan de politie.

Inbraakpreventief advies kan je steeds aanvragen via de preventiedienst van stad Herentals op het nummer 014/285050 of via de politie op het nummer 014/244200 en via mail info@politieneteland.be