Op 25 mei zal er op het Cultuurplein van Heist-op-den-Berg een pop-up kapsalon van De Hoofdzaak Haarstilist uit Hulshout staan. Hier kunnen jong en oud tussen 10 en 14 uur hun lange lokken doneren voor het goede doel en een gratis nieuwe coupe krijgen. Initiatiefnemers zijn Pieter Milloen en Nathalie Wouters, uitbaters van De Hoofdzaak Haarstilist en Pruikeninstituut in Hulshout. Dit gebeurt in samenwerking met vier hogeschoolstudenten van de UC Leuven-Limburg uit Heverlee.

Innovationlab
Drie laatstejaars marketingstudenten en één eventmanagement-student van UC Leuven-Limburg organiseren dit evenement in het kader van hun stage. Het International Innovation Lab is een alternatieve stagevorm waarbij vier studenten gedurende drie maanden intensief werken aan innovatieve projecten voor kmo's.

International Innovation Lab brengt studenten en kmo's samen om op een innovatieve manier te concurreren op de markt. Gedurende de stageperiode wordt er ook samengewerkt met buitenlandse studenten.

Dit jaar werden de verschillende groepen van het Innovatielab geholpen door Franse, Finse, Turkse, Letse en Amerikaanse studenten. Deze studenten hebben UC Leuven-Limburg bezocht. Ook de Leuvense studenten hebben hun buitenlandse partnerinstelling bezocht. Hierbij werden de laatste ideeën uitgewisseld om de projecten op een goede manier te kunnen uitwerken en afronden. De Hoofdzaak Hulshout heeft vier Innovatielab-studenten ingezet om een marketing- en communicatieplan op te stellen. Eén van de acties die ze op poten gezet hebben is dit pop-up kapsalon voor het goede doel.

Haar doneren
Om de kankerpatiënten te steunen, bouwt De Hoofdzaak Haarstilist een pop-up kapsalon. Dit gebeurt op 25 mei op het Cultuurplein van Heist-op-den-Berg. Hier kunnen mensen hun haar doneren voor Think Pink, op voorwaarde dat het haar minstens 20 cm is.

In de plaats krijgen zij gratis een nieuwe coupe ter waarde van 60 euro en bovendien wordt er voor elke afgeknipte staart 25 euro aan Think Pink geschonken. Ook toeschouwers kunnen hun steentje bijdragen door een leuk accessoire van Think Pink te kopen, die ter plekke verkocht zullen worden.

De Hoofdzaak Haarstilist
De Hoofdzaak is een kapperszaak opgericht in 2005 door Pieter Milloen. Zijn vrouw, Nathalie Wouters, helpt mee. Zij is van opleiding verpleegkundige, maar sinds kort houdt ze zich fulltime bezig met het management en de pruikenstudio van de zaak. Sinds november 2014 zijn ze te vinden in een nieuw gebouw, gevestigd in de Kerkstraat 41 in Hulshout.

De Hoofdzaak Pruikeninstituut
Enkele jaren geleden kreeg de tante van Pieter kanker. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een pruik en bezochten ze een pruikenstudio. Maar dit proces, wat normaal nieuwe hoop moest geven, verliep niet zoals verwacht. De behandeling was onaangenaam door de onpersoonlijke en indiscrete aanpak. Samen met de ervaring van Nathalie als verpleegkundige besloot Pieter om zelf een pruikenstudio op te richten.

In dit pruikeninstituut staat discretie en een persoonlijke aanpak centraal. De klanten hebben een aparte parking en ingang, waardoor ze niet geconfronteerd worden met de klanten in de kapperszaak. Tijdens het bezoek worden de klanten verwend met een unieke behandeling zodat ze hun ziekte even kunnen vergeten.

Plaats
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

Tijdstip
Maandag 25 mei tussen 10 en 14 uur.