U bent hier

Radio Apollo uit Wiekevorst geen zendvergunning meer na 35 jaar prima lokale radio : drama

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland
01.12.2017 - 19.40u
Door: Herman Gezelle

Vandaag nam de Vlaamse Regering akte van de erkenning door Minister Gatz van 68 erkenningen als lokale radio-omroeporganisatie.

Radio Apollo uit Wiekevorst Radio valt echter uit de erkenningsboot en moet op 31 december om 24u de uitzendingen stopzetten. 

Het radioteam zit in zak en as.

Voor het Herentalse zendgebied keurde minister Gatz de dossiers goed van Radio ­Kempenland en Double You. Radio Kempenland, onder leiding van Gunnar ­Walraeve uit Begijnendijk, is vanaf 1 januari 2018 te horen in Herentals, Kasterlee en Lille. Luisteraars in Herentals en Westerlo kunnen afstemmen op Double You ofwel WFM, het voormalige Radio Heultje. Geel FM, Radio Mol, ­Radio Gompel, Valencia (Meer), Paloma ­(Ravels) en BaHeNa (Baarle) waren al sinds juli zeker van hun voortbestaan.

Het  Apollo-team stuurde een open brief naar minister Gatz:

'Wij hadden vertrouwen in de politiek. Een sterk dossier waar we onze sterke punten benadrukten. Wij zijn niet politiek verankerd . Is dat dan geen nadeel jongens ?

Maar nee, men heeft toch een werkgroep samengesteld die de dossiers zal beoordelen, dan komen we sowieso bovenaan te liggen. Naief ? Wat zou het jammer zijn dat politiek getouwtrek uiteindelijk de positieve of negatieve beoordeling zou sturen.

Radio Apollo is sinds 1982 een begrip in de regio. En terwijl vele radio's veel van hun pluimen hebben verloren en vooral worden bevoorraad door aangekochte programma's, is er bij Radio Apollo een schare muziekliefhebbers die integer en vol passie muziek draaien voor vele luisteraars.

Ook de regionale binding is heel sterk. Met veel aandacht voor mensen, verenigingen, activiteiten uit eigen regio. De binding die wij als regiomedium ten volle kunnen benutten en zorgen voor een win win situatie voor de ganse streek.

Ons programma aanbod is gevarieerd en voor een breed publiek. Daarin onderscheiden we ons van andere radiostations die lijken gekloond van MNM en Q Music.

Goed dat jongeren bediend worden hoor, daar zorgen wij ook voor. Maar daarnaast zorgen wij tevens dat rijpere en oudere mensen hun muziek kunnen beluisteren. Als we nu zo in de lijst van gunstig geéavulueerde radio's kijken is alles vooral naar jongeren toe beslist. Moeten de andere mensen dan niet van muziek kunnen genieten in een regionale context ?

Hier wordt een sociale ontmoetingsplaats via 106.8 FM en op ons uitzendadres zomaar van de kaart geveegd. Dit zijn menselijke drama's.

Gaat het op 1/1/2018 echt stil worden? Wij kunnen het ons niet voorstellen. Een begrip sinds 1982, hier zijn relaties ontstaan en ontbonden, vriendschappen voor het leven gemaakt, op een integere en liefdevolle manier door vele mensen voor heel veel andere mensen muziek gedraaid en up to date gehouden over wat reilt en zeilt in de streek!

Beste Mr Gatz en uw commissie, vriendelijk durven we u vragen ons dossier nog eens te bekijken. En ons misschien tenminste nog enkele jaren gunnen om de overgang naar DAB te maken. Hier zijn mensen ziek van. Of hebben wij ten onrechte vertrouwen gehad in de politiek.  Vriendelijke groet,  Radio Apollo, Wiekevorst.'

(Foto's radio Apollo-kp)

Later meer. 

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto