Toen de gemeente Mol de Molse gehuchten opriep om als cultureel ambassadeurs een topactiviteit te organiseren, sprong 't Rauw meteen op de kar. Het Rauwse feestcomité organiseerde niet één feest maar maakte er een rijk gevuld feestjaar van. Dat wilde feestjaar eindigt op 17 december met een groot Rauws Winterfeest waar iedereen kan komen klinken op het nieuwe jaar en waar je voor de laatste keer het Rauwse bier bRAUWsel kan komen proeven en kopen.

Het is de derde keer dat het Rauwse feestcomité het Winterfeest organiseert. Het Winterfeest is een kleinschalige kerstmarkt waar Rauwse verenigingen drankjes en hapjes verkopen ten voordele van hun werking.

Voor de gelegenheid worden het Hof van 't Rauw en de pastorietuin vol gehangen met kerstlichtjes, branden er vuurkorven, staat de kerststal te pronken, vind je er de grootst kerstboom van Mol en is er in de feestzaal een feeëriek kinderbal met Belle en het Beest. "Dit jaar zullen er 13 kraampjes staan," vertelt Greetje Hannes van het feestcomité, "dat zijn er enkele meer dan de vorige jaren. Ook het feestcomité zelf zal voor de eerste keer een kraampje bemannen. Wij verkopen voor de allerlaatste keer ons Rauwse bier bRAUWsel".

Het feestbier bRAUWsel werd eerder dit jaar gelanceerd en werd een vaste waarde op alle Rauwe feestjes en in de Carrefour op de Kiezelweg. Voor de feestdagen maakte het feestcomité speciale kerstpakketten. "In die pakketten zit naast het bier en borrelhapjes ook het unieke bRAUWsel bierglas. Die glazen werden in beperkte oplage gemaakt, een echt collector's item!", vertelt Greetje. Een bRAUWsel feestpakket met glas kost 20 euro.

Het Rauwse Winterfeest gaat door op zondag 17 december van 15 tot 20 uur in en rond het Hof van 't Rauw. Bij slecht weer gaat de Wintermarkt door in het Hof van 't Rauw.

Meer info: facebookevent 'Winterfeest' en facebookpagina Rauwse Klap.