U bent hier

Real Noorderwijk, een nieuw driejarenplan 2018 – 2020

Herentals
13.09.2018 - 17.25u
Door: Mark Jaspers

Ergens in juni 1986 moet het geweest zijn, zeven veldvoetballers (Walter Verhaert, Marc en Jan Cras, Kris en Frank Ver Elst, Rik Engels en ikzelf) legden 500 frank in een potje en stonden aan de wieg van Real Noorderwijk.

'Berkemus werd de eerste sponsor en nu zoveel jaar later zijn we nog steeds met drie van dit legendarisch zevental vaak paraat bij veel thuiswedstrijden', zegt Eddy Lambaerts.

'Fier op de ongelofelijke prestatie dat ons team in die periode heeft neergezet, van de bodem van het zaalvoetbal tot de top. Wij gingen van start in de Kempische afdeling van de KZVB, de ideale leerschool voor een ambitieus ploegske en beseften snel dat mits enkele versterkingen we in staat waren om op regionaal niveau mee te spelen en die ambitie ging nooit meer weg.

We stapten via de BZVB over naar de "grote" bond, het Futsal van de KBVB, tien promoties en vijf titels later zijn we uitgegroeid tot een stabiele ambitieuze eerste nationaler.

De ploeg werd jaar na jaar versterkt en velen droegen hun steentje bij, Eddy Engels met zijn vier longen, dribbelkont Guido Goyvaerts, topschutters Eddy Ver Elst en Robert Van Roosbroeck in de provinciale reeksen, later Steven Wouters, Raf Beirinck, Hugo Nees, Peter Weeremans, Youri Nevelsteen, Stijn Van Asbroeck, Tom 't Seyen, Dave Troonbeeckx, Andy Hermans, Maarten Veris, Kim Nicolay, Davy Derboven, Mario Verheyen, Mario Witvrouwen, Rudy Plompen en Bart Schapmans in de nationale reeksen ....

En dan vergeet ik er nog zoveel. Allen hebben ze bijgedragen tot dit prachtige succes. En vandaag zijn we een club die stevig in haar schoenen staat, klaar om de Belgische toppers te bekampen.

Met niet alleen een eerste team en beloften maar ook 2 damesteams en 7 jeugdteams, elf teams die klaar staan om Real Noorderwijk uit de Zuiderkempen blijvend op de kaart te zetten. Met een groep sponsors die in dit team geloven. Met een bestuur die het klappen van de zweep kent, een Algemeen Manager, Andy Hermans die de voorbije jaren bewezen heeft dat hij een team succesvol kan besturen.

Sportief Manager Bart Schapmans samen met één van de meest succesvolle Futsal coaches Frank Luypaert, die een Real in handen krijgen om een driejarenplan uit te voeren dat bol staat van de ambitie.

Succes gegarandeerd en kan ik met een gerust hart mijn plaats op de supportersbanken innemen, naast Walter Verhaert en Marc Cras, mijn partners in crime die al die jaren mee aan mijn zijde hebben gestaan, mee de club groot hebben gemaakt, altijd gesteund maar ook hebben terechtgewezen als het nodig was, dikke merci.

Tussen ons 25e en huidige levensjaar hebben wij samen met zoveel anderen aan de kar getrokken, samen gevoetbald, heel veel gewonnen, veel plezier gemaakt, hard gelachen en stevig gevierd, maar ook samen geweend en getreurd om zij die nu niet meer onder ons zijn, een prachtige en succesvolle periode, op naar de volgende.

Tot binnenkort in De Mixx.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto