U bent hier

Recupel zegt 'Merci' tegen Herentals

Herentals
11.10.2018 - 21.50u
Door: Mark Jaspers

'Merci om een lichtend voorbeeld te zijn! Recupel lanceerde vrijdagavond haar nieuwe communicatiecampagne voor de inzameling en recyclage van kapotte lampen. Herentals is op vlak van recyclage van oude lampen, een voorbeeld-gemeente in Vlaanderen.

Om hen te bedanken installeerde Recupel nieuwe verlichting in een donker plaatsje in de gemeente: in het binnengebied  van 't Schaliken. Zo wil Recupel aantonen dat oude lampen gerecycleerd kunnen worden in nieuwe. Een boodschap die andere steden moet motiveren om te volgen. 

Herentalsenaren deden het vorig jaar 47% beter

'Gemiddeld zamelen Belgische gemeentes 1,59 oude lampen per inwoner in, maar de Herentalsenaren deden het vorig jaar 47% beter met 2,34 oude lampen per inwoner. Een record', zegt woordvoerder Ingrid Nolet van Recupel.

'Daarom werd er ook een speciaal evnement georganiseerd met muziek, hapjes en drankjes voor de onthulling van het lichtpunt op het nieuwe binnenplein achter zaal 't Hof.

'Recupel was op zoek naar een donker plekje dat extra verlichting kon gebruiken", zegt burgemeester Jan Bertels. 'Omdat we op dat moment met de plannen voor het binnengebied van 't Schaliken bezig waren, hebben we Recupel voorgesteld om daar een van de lichtpunten te bekostigen. Dat is heel tof.'

Recupel filmde het evenement en gebruikt de opnames later om promotie te voeren.

In de toekomst kan je nog steeds met uw lampen terecht in bijna elke supermarkt en in het recyclagepark. Je kan ze allemaal terug vinden op recupel.be

Foto's : Johan Temmerman / Mark Jaspers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto