U bent hier

Reuzenfeesttaart voor 75-jarige Herman Van Springel 'Monsieur Bordeaux-Paris' - extra foto's

Grobbendonk | Kempen regio | Vlaanderen | Vorselaar
13.05.2018 - 17.07u
Door: Herman Gezelle

Wielericoon Herman Van Springel kreeg zondagnamiddag in 'De Dreef' Vorselaar een feestelijke en pakkende hulde naar aanleiding van z'n 75e verjaardag én de 31e Herman Van Springel Diamond. 

'De organisatie (Wielercomité Vorselaar), de 3 gemeenten waarmee Herman een sterke band heeft (Grobbendonk, Kalmthout en Vorselaar), en de 3 burgemeesters namen het voortouw in de huldiging,' zei Vorselaars burgemeester Lieven Janssens.

'Voor zijn historische verdienste als renner, ook in onze ruime regio,  maar ook omwille van zijn 75e verjaardag binnenkort. Het is dit jaar ook precies een halve eeuw geleden dat er voor het laatst een Ronde van Frankrijk werd gereden met landenteams. Herman was toen de kopman van onze vaderlandse ploeg.'

Janssens maakte iedereen al warm voor het EK-trotinettenkoers op 15 juni en het BK-retrokoers op 19 augustus in zijn dorp. In de eerste week van september passeert ook het EK van de politie in Vorselaar.

'Nogal wat ex-winnaars van de Herman Van Springel Diamond schopten het ondertussen tot beroepsrenner,' weet Van Springel. 'Het is dus een wedstrijd die op het verlanglijstje staat van veel nieuwelingen. Niet alleen voor de sportieve eer, maar ook voor de diamant die de winnaar mee naar huis krijgt.

Een steentje met een waarde van een paar duizend euro. Als je dat aan je liefje kan schenken, scoor je ook bij haar 200%,' lacht Van Springel.

'Ik ben de ­wielercomités van die deze wedstrijd organiseren en de burgemeesters bijzonder dankbaar. Het ligt echt niet voor de hand om voor een nieuwelingenwedstrijd van gemeente tot gemeente de nodige financiën bij elkaar te brengen. In Vorselaar hebben ze daarvoor zelfs een bonte avond georganiseerd. Zoveel inzet verdient respect.

En dat ze me willen huldigen vandaag, voor mij is dat niet echt nodig.  Maar toch heel tof. Dank u allemaal. Laat de reuzenfeesttaart smaken. Ik ga nu heel goed mijn best doen om die 75 ook effectief te halen want mijn echte verjaardag is pas over een paar maanden,' besloot een geëmotioneerde maar zéér gelukkige Herman Van Springel.

Onder meer Geert Wellens, Roland Liboton, Suske Verhaegen, Jan Bakelants en tal van andere oudere en iets minder oude coryfeeën waren aanwezig in Vorselaar om van de taart te proeven. De wielerfans worden later dit jaar nog een paar keer terug verwacht.

'De fijne pentekening met de logo's van de 3 gemeenten Vorselaar, Grobbendonk en Kalmthout wil een blijvende herinnering én waardering voor Herman betekenen als wielericoon én als mens,' vult burgemeester Eric Van Meensel van Grobbendonk tenslotte nog aan.

Foto's en verslag Peter Verstraeten/Nnieuws

imageMeer nieuws

KVC Westerlo houdt de koppositie stevig in handen na zege bij RWDM : 1-2

Kempen regio | Nationaal | Westerlo 17.10.2021 - 22.59u

HYC - Chiefs Leuven : 11-5 - herbekijk

Herentals | Nationaal | Vlaanderen 17.10.2021 - 18.24u

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 17.10.2021 - 17.57u

Krijgen ook kinderen tussen 5 en 11 jaar binnenkort een coronavaccin? Pfizer dient alvast aanvraag in

Internationaal | Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 17.10.2021 - 10.22u

Lierse Kempenzonen keert met nederlaag terug uit Virton : 2-1

Lier regio | Nationaal 16.10.2021 - 22.45u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.10.2021 - 22.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto