Sven Vercammen, de voorzitter van het Rode Kruis afdeling Grobbendonk-Vorselaar reikte dinsdagavond aan de Vorselaarse burgemeester Lieven Janssens het label 'gemeente met een hart' uit.

De gemeente Vorselaar kreeg dit label omdat ze 60 nieuwe bloeddonoren vond.

Hartveilige gemeente

De afgelopen jaren ontstond er reeds een goede samenwerking met Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar in het kader van de bestrijding van kinderarmoede, huiswerkbegeleiding en het aanbieden van EHBO-cursussen.

Sinds juni is Vorselaar ook officieel een “hartveilige gemeente”. Ze heeft immers geïnvesteerd in opleiding van haar medewerkers, extra AED-toestellen, enzovoort.

60 nieuwe donoren 

Nu zette de gemeente nog een stap verder. In Vorselaar is 3,64 % van de bevolking tussen 18 en 70 jaar gekend als bloeddonor. Hiermee zit Vorselaar boven het gemiddelde, maar het kan nog beter. In Vorselaar heeft de bevolking een groot hart.

Het bestuur engageerde zich om op zoek te gaan naar 50 inwoners die zich als nieuwe donor laten registeren. Dat is nu gelukt … en daarom kreeg Vorselaar opnieuw een erkenning/label van het Rode Kruis.

Volgend jaar is er in februari nog een actie naar de studenten toe.

foto: Schepen Kobe Vercauteren en Rode Kruis-voorzitter Sven Vercammen gaven mee het goede voorbeeld in de 'gemeente met een hart' en namen deel als bloeddonor.