U bent hier

Ruim 200 kaartjes en 100 zangers maken verjaardag oudste inwoner Mathilde (107) super gelukkig

Mol
09.08.2018 - 17.30u
Door: Mark Jaspers

Vandaag blaast Mathilde Cuyvers maar liefst 107 kaarsjes uit. Ruim 200 inwoners stuurden Mathilde een verjaardagskaart. Daarnaast zongen meer dan 100 mensen een verjaardagslied.

Om haar dag helemaal compleet te maken, ontving Mathilde een speciaal glazen 'Molleke' van het gemeentebestuur en felicitaties van de Koning. Tot slot trakteert het woonzorgcentrum alle bewoners voor deze gelegenheid op een lekker stuk taart.

Al sinds 2014 is Mathilde de oudste inwoner van Mol. Met haar 107e verjaardag, mag ze zichzelf meteen ook kronen tot de oudste Mollenaar ooit. Een aantal leuke initiatieven maken Mathildes dag extra bijzonder.

Meer dan 200 verjaardagskaarten

Mathilde houdt van kaartjes. Daarom riep het woonzorgcentrum alle inwoners op om een kaartje te sturen. Vandaag ontving ze meer verjaardagskaartjes dan ooit tevoren. Ruim 200 mensen stuurden haar een verjaardagswens.

Verjaardagslied

Een verjaardagslied mocht uiteraard niet ontbreken. Ruim 100 mensen verzamelden in het lokaal dienstencentrum om Mathilde het beste toe te zingen onder begeleiding van het contactkoor dementie. Onder hen familieleden, personeelsleden, bewoners van Ten Hove en heel wat inwoners.

Bijzonder cadeau van het gemeentebestuur

Ook voor het gemeentebestuur is het bijzonder om voor het eerst een 107-jarige inwoner te hebben. Daarom ontving Mathilde een speciaal ontworpen glazen 'Molleke' gevuld met het typische witzand uit onze gemeente. Het gaat om een uniek exemplaar met een hoedje, dat verwijst naar het vroegere werk van Mathilde bij een hoedenmaker.

Goede gezondheid

Mathilde is nog in goede gezondheid. Ze houdt van een wandeling en slaat maar al te graag een babbeltje met haar bezoekers of medebewoners. Het woonzorgcentrum en het gemeentebestuur zijn trots op deze fiere dame en hopen nog lang een thuis voor haar te zijn.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto