Een bier zonder schuim of een nationale feestdag zonder regen, het valt nogal moeilijk in te beelden. Witloof zonder gratin is zoals een koppel zonder knuffels. Sommige dingen zijn vanzelfsprekend een duo...

Of net helemaal niet. Bij elke goede saus past een frietje en omgekeerd. Wie frietjes zegt, zegt mayo. Kortom, mayonaise en frietjes gaan samen zoals de kip en het ei. Niemand weet wie eerste was, maar ze zijn onafscheidelijk.

Proef en teken: Frietjes + Mayo = Unesco

Oze goede Belgische frietjes zouden klaar moeten zijn om zich kandidaat te stellen bij het UNESCO werelderfgoed. De frietkotcultuur werd in 2017 al herkend door het nationaal immaterieel erfgoed. Daarbovenop komt deze cultuur ook in aanmerking voor een nominatie op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Vandaag wil de Belgische Natura mayonaise 100% natuurlijk (zonder bewaarmiddelen), een extra impuls geven aan die kandidatuur. Het idee is simpel: de nadrukken leggen op het belang van mayonaise als natuurlijke vriend van de friet. Aan de andere kant, er is mayonaise en mayonaise.

De echte mayonaise, die klopt!

Oorspronkelijk onderscheidde Natura zich door zijn productie die steeds artisanaal bleef door middel van zijn traditionele mixers, die smaak en die de specifieke romigheid aan de saus geeft. Vandaag wil Natura frietjes en zijn authentieke mayonaise op de kaart krijgen, tot bij UNESCO.

Arthus de Bousies, gelooft er sterk in: "Het is een beetje zoals het wereldkampioenschap van de smaak dat we beginnen. We komen uit een klein landje, maar onze twee spitsen "Frieten en Mayonaise" werken prima. Ze zijn bereid om tot het uiterste te gaan. "

De petitie: op het net en op de weg.

Natura kan je vanaf 14 mei ook vinden op het internet. "De petitie" die het water in de mond doet komen: www.proefenteken.com, zodat iedereen die van de mooie dingen in het leven houdt, deze smaakvolle nominatie kan ondersteunen.