Het Festival van Vlaanderen Mechelen viert de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven met drie unieke projecten waaronder The Beethoven Physical Distance Experience.

Dit is een vernieuwend en digitaal project dat op 16 december gepresenteerd wordt op de website van LUNALIA. Het unieke concept werd geboren vanuit de drang om de geannuleerde concertpogingen toch tot bij het publiek thuis te brengen.

Het wordt echter geen gewone concertstreaming. LUNALIA kijkt verder dan het traditionele en zet de muziekliefhebber aan om zelf de muziekdramaturgie in handen te nemen. Benieuwd? Kijk vanaf 16/12 op lunalia.be.

Het tweede digitaal project ontstond in samenwerking met Jos van Immerseel. In een documentaire gaat hij dieper in op de zogenaamde Mondscheinsonate van Ludwig van Beethoven.

Dit werk zou hij normaal gezien tijdens de concertreeks Beethoven Bubbels in Mechelen gebracht hebben, maar kon wegens de verstrengde maatregelen niet plaatsvinden. Op deze manier kan men thuis heel wat ervaren omtrent deze beruchte Pianosonate.

Samen met Sjarabang vzw, tenslotte, bracht LUNALIA ook hulde aan de Mechelse grootvader van Ludwig van Beethoven.

Tijdens digitale workshops putten de dansers en schilders inspiratie uit de muziek 'Fünf Stücke für Flötenuhr' én het portret van grootvader van Beethoven. De resultaten zijn vanaf 16/12 te bewonderen op lunalia.be.