U bent hier

SILA Westerlo en Lionsclub Heist en Westerlo steunen sociale organisaties met Scholenproject

Heist op den Berg | Westerlo
11.06.2018 - 09.17u
Door: Mark Jaspers

Voor de derde keer namen de leerlingen van 5HW van SILA Westerlo deel aan het Scholenproject van de Lionsclub Heist en Westerlo. Hiervoor presenteerden zij eind april een sociale organisatie waar heel wat vrijwilligers aan de slag zijn en waar zij zelf ook een dag als vrijwilliger de handen uit de mouwen staken. Drie projecten werden genomineerd: Oxot, Welzijnsschakels en De Goede Plek.

Onlangs vond de voorstelling van de genomineerde projecten plaats in het auditorium. Anders dan de vorige edities waren er nu ook vijf projecten uit twee andere scholen van de partij, het Heilig-Hart College en het Sint-Lambertusinstituut, beide uit Heist-op-den-Berg.

Alle acht projecten kregen 250 euro. Maar de winnende presentatie, die van de Goede Plek, voorgesteld door Laura, Hanna, Wannes en Tengis sleepte een bedrag van maar liefst 1250 euro in de wacht. De tweede prijs, 1000 euro, ging naar Welzijnsschakels, voorgesteld door Anke, Anne-Marie en Kyra.

Met eveneens 1000 euro werd de rolstoel gesponsord die leerlingen uit 6EM van het Sint-Lambertusinstituut in Heist zodanig aanpasten dat de bewoners van het woonzorgcentrum Ten Kerselaere voortaan zonder een natte rug naar de kapper kunnen.

Na de presentaties trakteerden de leden van de Lions iedereen op een hapje en een drankje tijdens een heuse receptie die in fantastische banen geleid werd door de leerlingen van 7RM en hun 'aanhang'.

"Het was absoluut een meer dan geslaagde avond, met enkel gelukkige mensen: onze leerlingen die door hun inzet een bedrag aan hun organisatie konden schenken, dankbare organisaties, ouders die fier waren op hun kinderen, leerkrachten en directie die trots waren op de prestatie van hun leerlingen..." aldus Hilde Heyninckx van SILA Westerlo.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto