U bent hier

Sint Jozef Geel en CVO HIK ontvangen hoogste kwaliteitslabel voor voedselveiligheid van FAVV

Geel
13.06.2018 - 17.10u
Door: Mark Jaspers

Sint Jozef Geel en CVO HIK ontvangen als eerste scholen in Vlaanderen een Smiley van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voor alle richtingen van Voeding en Horeca die in de scholen aangeboden worden.

Een Smiley is een kwaliteitslabel dat kan vergeleken worden met een ISO-norm. Het label bevestigt dat de scholen een ver doorgedreven systeem van controle op voedselveiligheid en hygiëne hanteren.

Concreet gaat het over alle opleidingen bakkerij, slagerij, restaurant-keuken, grootkeuken en hotel van zowel de secundaire school als het volwassenenonderwijs. Horeca Vorming Vlaanderen, de sectororganisatie, ondersteunde en begeleidde de scholen bij het behalen van dit kwaliteitscertificaat.

De Smiley is een zeer belangrijke aanmoediging voor beide onderwijsvormen om de opleidingen te versterken en ook in de toekomst te blijven zorgen voor een kwalitatieve instroom in de sector.

De scholen benadrukken hiermee ook het belang van voedselveiligheid in de opleiding. De Smiley is het resultaat van intensief proces dat de schoolleiding, de leerkrachten en de leerlingen samen doorliepen.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto