Met 150 betalenden kon de jaarlijkse stadsderby op een flinke belangstelling rekenen. In deze stadsderby ontpopte SKS-doelman Jens Maes tot held van zijn ploeg en man van de match. SKS kwam rond het kwartier op 0-1 na een doelpunt van Faes. Die stand bleef door knap keeperswerk van Maes behouden bij de rust: "hij hield met 3 wondersaves de thuisploeg van een voorsprong".

Na de rust werden er bij VC Herentals heel wat nieuwe krachten ingebracht. SKS kraakte maar opnieuw Maes hield zijn netten met enkele knappe reflexen schoon. Birger De Swert kon met een strak en had schot Maes dan toch kloppen: 1-1. Na een knappe persoonlijke actie kon Jonas Van Gestel de 2-1 scoren.

Trainer Gert Vleugels van SKS bedacht zijn mirakeldoelman daarna nog met een applausvervanging. Ook de VC-supporters bedachten de doelman, die als jeugdspeler bij VC indruk maakte, met applaus.