U bent hier

SKS Herentals - FC Larum-Punt Geel 1-2 : bezoekers net iets efficiënter - extra foto's

Herentals
23.02.2019 - 23.11u
Door: Herman Gezelle

'Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met 2 ploegen die kort op elkaar volgenden in de rangschikking', zegt Steven Haest.  'De ploeg die aan het langste eind trok kon dus een goede zaak doen.

'Punt-Larum begon het sterkst aan de wedstrijd met veel dreiging maar na 10min kwam SKS iets beter in de wedstrijd wat resulteerden in enkele kleine kansjes. Dit was echter een korte opleving van SKS in de eerste helft want hierna nam Punt-Larum het heft weer in handen en was het dan ook Vangenechten die aan de 2de paal een voorzet kon binnenkoppen.

Niet veel later is er dom balverlies op het middenveld van Herentals en besluit Nuyts om iets geniaals te doen en schiet het leder vanop 40m over Maes in doel! Een serieuze klop voor de thuisploeg de deze in het resterende kwartier niet meer te boven kwam.

Hoewel Van den Brande wel de kans krijgt om Herentals terug in de wedstrijd te brengen maar zijn schot strandt op De Wilde en een eventuele penalty na handspel van de bezoekers wordt door ref De Beuckelaer niet toegekend.

Na de zwakke eerste helft van SKS moeten de Heylen-boys reageren! Er wordt beter gecombineerd en minder de lange bal gehanteerd en dit zorgt voor meer gevaar voor doel maar telkens is de afwerking onvoldoende of staat het doelhout in de weg.

5min voor tijd is de aansluitingstreffer toch een feit nadat De Wilde eerst nog de kopbal van Verlooy redt met een goede reflex is het toch Heylen die de bal kan binnenduwen. Maar de kansen voor de gelijkmaker komen er niet meer en is het Punt-Larum dat de punten mee naar huis neemt.

Een punt zat er zeker in vandaag maar een zwakke eerste helft legde de wedstrijd al meteen in een beslissende plooi. Spijtig want de jongens van SKS hadden graag de zege kunnen opdragen aan Eugeen Pluys die een jaar geleden plots overleed en veel voor de club betekent zeker niet gelegen hebben.

Volgende week wacht er de verplaatsing naar Rauw die nog op koers zijn om de titel te nemen dit jaar.'

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto